"Баварія" сенсаційно не зуміла обіграти "Герту" в стартовому матчі Бундесліги

"Баварія" сенсаційно не зуміла обіграти "Герту" в стартовому матчі Бундесліги

Фото: twitter.com/FCBayernUS

Чинний чемпіон Німеччини недорахувався двох балів вже в першому турі.

"Баварія" у матчі-відкритті сезону-2019/20 Чемпіонату Німеччини розійшлася бойовою нічию з "Гертою" - 2:2.

Чинний чемпіон країни з перших хвилин грав першим номером і в середині першого тайму відкрив рахунок у поєдинку. Відзначився найкращий бомбардир минулого сезону Бундесліги Роберт Левандовскі. Поляк розпочав атаку мюнхенців, пробіг майже через все поле і з меж воротарського замкнув простріл від Гнабрі з правого флангу.

Ніщо не віщувало для господарів проблем, аж поки на 36-й хвилині півзахисник "Герти" Доді Лукебакіо не шокував "Альянц Арену". Бельгієць вирвався на оперативний простір і з-за меж штрафного влучив у спину партнеру по атаці Ведаду Ібішевичу - після рикошету від боснійського нападника м’яч опинився у воротах Мануеля Ноєра.

Не встигли мюнхенці оговтатися, як через три хвилини "Герта" вже була попереду. Бенжамен Павар програв верхову боротьбу Марко Груїчу та не встиг повернутися в оборону після жорсткого зіткнення. Груїч цим скористався та, отримавши пас від Ібішевича, оббіг Ноєра і відправив м’яч у порожні ворота "Баварії".

На перерву чемпіон Німеччини пішов програючи 1:2. У другому таймі команда Ніко Ковача постійно володіла ініціативою, але пройти глибокий захист "Герти" було дуже складно.

Зрівняти рахунок "Баварія" змогла завдяки безглуздому вчинку автора забитого голу Груїча. На 59-й хвилині футболіст збірної Сербії в абсолютно спокійній ситуації обома руками завалив на газон Левандовскі у власному штрафному.

Рефері зупинив гру і після перегляду відеоповторів (VAR) вказав на 11-метрову позначку. Реалізувати пенальті Левандовскі не склало труднощів.

Далі підопічні Ковача продовжили тиснути на ворота берлінської команди, проте вирвати перемогу їм не судилося. Уже в першому турі Бундесліги чинний чемпіон втратив 2 бали.

  • У 2-му турі "Баварія" вирушить в гості до "Шальке" (24 серпня), а "Герта" вдома прийматиме "Вольфсбург" (25 серпня).

Повʼязані теми:

Наступна публікація