Бельгійська асоціація футболу відповіла УЄФА, що її не змусять продовжити сезон

Бельгійська асоціація футболу відповіла УЄФА, що її не змусять продовжити сезон

Фото: Associated Press

У Бельгії просять футбольну владу Європи про варіативний підхід до концепції про неможливість участі у єврокубках.

Королівська Бельгійська футбольна асоціація (RBFA) провела відеонараду з УЄФА щодо своєї рекомендації достроково завершити сезон-2019/20 Чемпіонату з футболу (Ліга Жупіле).

RBFA пояснила, чому ухвалила таке рішення та попросила УЄФА врахувати особливості для кожної ліги.

"Ця конструктивна зустріч дозволила бельгійським футбольним лідерам детально пояснити причини рекомендації завершити достроково сезон-2019/20 та оскаржити будь-який підхід, який полягав би в тому, щоб змусити лігу продовжувати свою діяльність у стані кризи здоров'ю та болісної ймовірності неможливості брати учать у єврокубках наступного сезону.

На користь солідарності в європейському футболі, наші представники закликали до варіативного підходу до цієї концепції, що дозволяє врахувати обидві особливості кожної ліги.

Новий діалог між сторонами буде заплановано протягом тижня", - йдеться на офіційному сайті RBFA.

Раніше повідомлялося, що УЄФА невдоволений достроковим завершенням Чемпіонату Бельгії та надіслав лист своїм асоціаціям з проханням дограти сезон.

Якщо Лігу Жупіле таки завершать достроково, чемпіоном стане "Брюгге". Дивіться положення команд перед призупиненням турніру:

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Нагадаємо, через пандемію нової коронавірусної інфекції європейські футбольні ліги призупинені мінімум до 30 квітня, окрім Вищої ліги Білорусі. 

1-го квітня УЄФА провів відеонараду з генсеками асоціацій та встановив дедлайн завершення поточного сезону - до 3 серпня.

УЄФА наполегливо закликав дограти сезон. Вважається, що саме заради цього червень та липень були звільнені від євроматчів: раніше УЄФА переніс Євро-2020 на літо 2021 року, а також матчі плейоф турніру, товариські поєдинки збірних та Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація