Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
Без басейнів, спа та масажу: у МОЗ назвали правила роботи спортзалів під час карантину в Україні

Без басейнів, спа та масажу: у МОЗ назвали правила роботи спортзалів під час карантину в Україні

У відвідувачів та співробітників обов'язково перевірятимуть температуру.

Від 18 травня Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ) оприлюднило проект тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів для спортивних закладів на період коронавірусного карантину.

КОЛИ ВІДКРИВАЮТЬ СПОРТЗАЛИ

Фітнес-центри та спорт-зали відкриють від 22 травня, коли розпочнеться другий етап виходу України з карантину.

 

ЩО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ НА ПЕРІОД КАРАНТИНУ

  • використання багаторазових (тканинних) рушників;
  • розміщення в доступі клієнтів рекламних брошур, журналів а інших поліграфічних матеріалів;
  • функціонування басейнів;
  • функціонування спа-зон та надання послуг масажу;
  • функціонування фітнес-барів;
  • функціонування дитячих кімнат;
  • одночасне використання багатофункціональних тренажерів кількома відвідувачами;
  • проведення групових занять для понад 10 осіб та інших групових занять, що передбачають безпосередній фізичний контакт;
  • проведення групових занять для дітей віком до 14 років;
  • видача багаторазових рушників клієнтам.

 

ЩО ЧЕКАЄ НА ВІДВІДУВАЧІВ

  • Усім відвідувачам проводиться температурний скрінінг під час входу до закладу.
     
  • Відвідування закладу заборонять особам, у яких температура тіла понад 37.2 градуси або є ознаки респіраторних захворювань.
     
  • Дозволяється одночасне перебування клієнтів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі зали для індивідуальних занять та однієї особи на 5 квадратних метрів площі зали для групових/командних занять (не більше 10 осіб у групі).
  • Проведення групових/командних занять проводиться виключно за попереднім записом.
     

ЩО РЕКОМЕНДОВАНО СПОРТЗАЛАМ

  • Усім співробітникам спортзалів перед початком зміни мають проводити температурний скрінінг. Якщо температура тіла понад 37.2 градуси або є ознаки респіраторних захворювань, вони не допускатимуть до виконання своїх зобов'язань.
     
  • На вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, тощо).
     
  • В зонах проведення занять розміщуються додаткові антисептики в невеликій тарі, паперові рушники, а також контейнери (урни) для утилізації та нагадування клієнтів щодо необхідності дотримання гігієни, дезінфекції рук та спортивного інвентарю після використання. 
     
  • Заходи індивідуальної профілактики та протиепідемічні заходи, що впроваджені в закладі доцільно періодично транслювати на екранах/оголошувати в місцях проведення занять.
     
  • Необхідно обмежити одночасне використання роздягалень та душових кабін на рівні 50%, не відкриваючи для використання клієнтами кожні другу шафу для роздягання/душову кабіну та нанести відповідні позначки.
     
  • Кількість клієнтів, що одночасно перебувають у закладі повинна враховувати та не допускати потенційне скупчення в зонах роздягалень, санітарних та адміністративних зонах.
     
  • Тренажери для кардіо-занять, що передбачають тривалий цикл використання одним клієнтом повинні бути розміщені з інтервалом не менше 2,5 метри один від одного.
     
  • Працівники закладів повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор (без клапану) та одноразові рукавички (ЗІЗ).
     
  • Після кожного зняття ЗІЗ та одяганням чистої маски/респіратора, одноразових рукавичок працівник повинен ретельно помити руки з милом або обробити антисептичним засобом. 
     
  • Суб'єкт господарської діяльності повинен забезпечити працівників п'ятиденним запасом засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів і організувати контроль за їхнім використанням;
     
  • Навчання серед працівників щодо правил використання ЗІЗ, їхньої утилізації та контроль над дотриманням цих правил;
     
  • Постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах;
     
  • Інформування щодо встановлених обмежень та умов обслуговування на вході до закладу, під час проведення телефонних записів та на офіційних сторінках у мережі Інтернет та соціальних мережах;
     
  • Дезінфекцію поверхонь не рідше, ніж кожні 2 години та одразу після закінчення занять;
     
  • Вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше, ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня/зміни;
     
  • Провітрювання/кондиціювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриття та кожні дві години протягом дня;
     
  • Централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;
     
  • Тимчасове відсторонення від роботи осіб групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет)

Залиште свій коментар

Вибір редакції