Безвіз у дії: як українські вболівальники поїхали на матч збірної з Фінляндією

Безвіз у дії: як українські вболівальники поїхали на матч збірної з Фінляндією

Фото: ФФУ

Уболівальники, які з самого ранку вирушили з України, відчули на собі всі зручності безвізового режиму.

11 червня став першим днем дії Безвізового режиму між Україною та країнами Євросоюзу.

І футбольні вболівальники, які вирушили підтримати збірну України у матчі з Фінляндією, скористалися перевагами спрощених умов відвідин країни-члена ЄС.

Цікаво, що саме Фінляндія стала однією з перших країн Шенгенської зони, яка скасувала візовий режим з Україною вже з перших хвилин 11 червня за київським часом. Між нашими державам не існує різниці в часі, тому вболівальники, які з самого ранку вирушили з України літаком до Гельсінкі чи одразу до Тампере, могли відчути на собі всі зручності безвізового режиму.

Першим, хто привітав вболівальників зі скасуванням візового режиму з Євросоюзом, став президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Серед тих, хто вже сьогодні мандрував на матч до Фінляндії лише з біометричним паспортом і без оформлення візи, - журналіст Олександр Липенко. За його словами, скасування паперового оформлення дозволу на в'їзд до Шенгенської зони суттєво зекономило йому час при підготовці до поїздки.

"Таке відчуття, що позбувся якогось невидимого тягаря. Безвізовий режим суттєво заощаджує час, гроші та нерви. І це чудова нагода для тисяч наших співвітчизників побачити світ", - розповів він про свої враження.

Нагадаємо, для отримання біометричного паспорта потрібно: паспорт громадянина України, ідентифікаційний код та раніше виданий закордоний паспорт.

Повʼязані теми:

Наступна публікація