Битва за межами поля. "Манчестер Сіті" готує у суді компромат на ПСЖ та "Ювентус"

Битва за межами поля. "Манчестер Сіті" готує у суді компромат на ПСЖ та "Ювентус"

Фото: Associated Press

Керівники "Сіті" вважають, що до них ставляться інакше, ніж до решти.

"Манчестер Сіті" оскаржуватиме рішення на дискваліфікацію у Лізі чемпіонів у арбітражному суді (CAS) та збирається поставити запитання про спонсорські угоди ПСЖ і "Ювентуса".

За інформацією The Athletic, високопоставлені особи вважають, що найбільш імовірним результатом апеляції стане скорочення терміну дискваліфікації до одного року. Інші ж вважають, що після звернення в CAS "городяни" зовсім уникнуть будь-якої заборони на участь в Лізі чемпіонів, але заплатять більший штраф, ніж 30 мільйонів євро.

Керівники "МанСіті" незадоволені діями влади Катару і власників ПСЖ. Вони вважають, що господарі парижан шахрують, але при цьому до них ставляться інакше в рамках аналогічного розслідування в зв'язку з дотриманням правил фінансового фейрплей, ніж до клубу з Манчестера. І це може бути використано в CAS, де важливі прецеденти.

Очікується, що "Манчестер Сіті" поставить запитання щодо спонсорських угод парижан, які придбали за величезні гроші Неймара і Кіліана Мбаппе, але не отримали покарання від УЄФА.

"Сіті" може захотіти і отримати відповідь щодо угоди "Ювентуса" з Fiat, компанією президента клубу Андреа Аньєллі. Аньєллі також член виконавчого комітету УЄФА, куди він, як вважається, привів президента ПСЖ Нассера Аль-Хелайфі.

Торік нова угода з компанією Jeep, яка належить Fiat, збільшило щорічну спонсорську підтримку "Ювентуса" з боку одного тільки автомобільного концерну на 20,7 мільйона фунтів, а загальна сума виплат становить тепер приблизно 40 мільйонів за сезон.

Раніше англійські ЗМІ повідомляли, що "Манчестер Сіті" можуть відправити до нижчого дивізіону, а також позбавити чемпіонства 2014 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація