"Боруссія" капітулювала у результативному Рурському дербі та погіршила свої шанси на чемпіонство

"Боруссія" капітулювала у результативному Рурському дербі та погіршила свої шанси на чемпіонство

Фото: Associated Press

Коноплянка не взяв участі у поєдинку через травму.

Дортмундська "Боруссія" у 31-му турі чемпіонату Німеччини зазнала поразки від "Шальке", гравцем якого є українець Євген Коноплянка (2:4).

"Джмелі" вийшли вперед на 14-й хвилині зустрічі завдяки голу Маріо Гьотце, але ще до перерви пропустили двічі. Спочатку Даніель Каліджурі (19’) зрівняв рахунок з пенальті, а наприкінці третини матчу Саліф Сане виграв боротьбу на "другому поверсі" після подачі з кутового і відправив м’яч у кут воріт господарів поля.

Фото: Associated Press

У другому таймі до гольової феєрії додалася ще й грубість. Безкомпромісна боротьба між футболістами завершилася двома вилученнями. В обох випадках пішли з поля гравці "чорно-жовтих".

На 60-й хвилині за грубий підкат вилучили Марко Ройса, а на 65-й Маріус Вольф отримав пряму червону за небезпечний фол проти Сердара.

Щоправда, між цими двома вилученнями "Боруссія" ще й встигла утретє пропустити від "кобальтових". Розкішним ударом зі штрафного Каліджурі не залишив жодних шансів Роману Бюркі.

Фото: Associated Press

За 5 хвилин до кінця матчу Аксель Вітсель замкнув дальню стійку після скидки від Ларсена та подарував фанатам "джмелів" надію на порятунок.

Інтрига жила не довго. Уже через хвилину Брель Емболо потужним ударом з лінії штрафного послав м’яч точно в дальній кут воріт і встановив остаточний рахунок у Рурському дербі - 4:2 на користь "Шальке".

Фото: Associated Press
Фото: Associated Press

Український півзахисник "кобальтових" Євген Коноплянка не потрапив до заявки на цю гру через травму стегна, яку отримав на тренуванні клубу.

Після 31-го туру "Боруссія" точно залишиться з 69 балами на 2-й позиції Бундесліги. Якщо "Баварія" завтра переможе "Нюрнберг" то відірветься від "джмелів" на 4 очки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація