Бйорндален: Тато добре гнав самогон, я курив і страшенно напивався

Бйорндален: Тато добре гнав самогон, я курив і страшенно напивався

Фото: Associated Press

Легендарний біатлоніст поділився секретами з особистого життя.

Восьмиразовий олімпійський чемпіон з біатлону Уле-Ейнар Бйорндален дав велике відверте інтерв’ю в шоу COMMANDOS.

Легендарний біатлоніст згадав цікаві моменти зі свого дитинства, спортивної кар’єри, а також особистого життя.

Про ставлення до алкоголю

Я не п’ю. Я не проти алкоголю і вечірок з алкоголем - просто не п’ю, бо хочу бути кращим. Я знаю, що після алкоголю не дуже добре почуваюся: може боліти голова, важче тренуватися.

Коли я був маленький, ще до 12 років, я все перепробував: курив, страшенно напивався. Я простий хлопець, народився на фермі. У тата добре виходило гнати самогон - градусів 90-96. Мені ніхто не дозволяв, але я все одно його пив - це нескладно, коли ніхто не бачить.

Фото: Associated Press

Про футбол

У дитинстві я мріяв бути футболістом, багато тренувався приблизно до 14 років. Але потім зрозумів, що не досягну великих висот. До 14 років я був фанатом "Ліверпуля".

Клопп (тренер "Ліверпуля" - прим.) - великий фанат біатлону. Він добре знає біатлоністів, мене. Наша зустріч тривала 3 години: ми грали в настільний теніс, розмовляли так, ніби знайомі багато років. Юрген виявився дуже добрим, енергійним, і я гордий, що познайомився з ним".

Фото: Associated Press

Про пилосмок, який завжди возив із собою

У біатлоні не можна хворіти - тоді не вийде бути нагорі. А у мене був період, коли я весь час хворів на Різдво і перед Чемпіонатами світу. Я вирішив виправити ситуацію.

Номери, в яких ми жили, були дуже брудними. Тому я брав дуже хороший пилосмок, щоб боротися з мікробами, так було в кожному готелі. Я не провалив жодного ЧС з 1994-го до 2017-го, бо возив з собою пилосмок.

Фото: Associated Press

Про допінг

Росія повинна бути більш відкритою у питаннях допінгу. Мені не подобається, коли людину ловлять, а вона мовчить. Звідси виникає багато запитань.

Про життя в Білорусі та плани на майбутнє

Ми з Дар’єю Домрачевою (дружина Бйорндалена, чотириразова олімпійська чемпіонка - прим.) живемо тут час від часу, тому що багато подорожуємо, особливо взимку. Ми проводимо багато часу в Австрії і, звичайно, в Норвегії.

Залишитися в Білорусі і отримати паспорт? Подивимося. Нам подобається це місце - залежить від того, чим я буду займатися.

Фото: Associated Press

Повʼязані теми:

Наступна публікація