"Час попрощатися": українська легкоатлетка-депутатка завершує кар’єру після Олімпіади в Токіо

"Час попрощатися": українська легкоатлетка-депутатка завершує кар’єру після Олімпіади в Токіо

Фото: Associated Press

38-річна призерка Ігор-2012 Ольга Саладуха не пройшла до фіналу на нинішній Олімпіаді.

Одна із найтитулованіших легкоатлеток в історії України Ольга Саладуха, що спеціалізується в потрійному стрибку, має намір завершити кар'єру після Олімпійських ігор-2020.

На змаганнях у Токіо 38-річна спортсменка, яка є чинною депутаткою Верховної Ради, не змогла подолати кваліфікацію в потрійному стрибку. Найкращий її стрибок був на 13,91 м, а для виходу в фінал потрібно було показати результат 14,40 м або потрапити в топ-12.

"Все зробила з тренером, щоб виступати на високому, гідному рівні. Шкода лише, що це, мабуть, останній старт і прийшов час попрощатися з кар'єрою. Це все. Дуже боляче. Емоції не передати", - сказала легкоатлетка в інтерв'ю Суспільне Спорт.

Саладуха - чемпіонка світу та Європи в потрійному стрибку. У 2012 році вона принесла Україні бронзову медаль Олімпіади в Лондоні.

  • Олімпійські ігри-2020 у Токіо триватимуть до 8 серпня. Всього буде розіграно 339 комплектів нагород у 33 видах спорту.
  • Зараз в активі України чотири "бронзи" Олімпіади в Токіо, які завоювали дзюдоїстка Дар'я Білодід, фехтувальник Ігор Рейзлін, дует стрільців Олена Костевич і Олег Омельчук, та плавець Михайло Романчук.

Дивіться результати українців на Олімпіаді-2020 за 30 липня в нашій онлайн-трансляції.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Олімпійські Ігри 2020
Наступна публікація