"Динамо" оскаржить покарання за прояви расизму у матчі з "Шахтарем"

"Динамо" оскаржить покарання за прояви расизму у матчі з "Шахтарем"

Фото: facebook.com/wbc.kyiv

У клубі вважають, що рішення було ухвалено всупереч принципам об’єктивності.

Київське "Динамо" подасть апеляцію на рішення КДК УАФ від 21.11.2019 про штраф у розмірі 500 тисяч гривень та проведення наступного домашнього матчу без присутності глядачів.

У заяві клубу зазначається, що це буде зроблено з метою встановити істину у цій справі.

"Зазначене рішення є яскравим прикладом вибіркового футбольного правосуддя, оскільки воно було прийнято всупереч принципам повноти, об’єктивності та всебічності розгляду справ і в порушення усталеної дисциплінарної практики органів УАФ та УЄФА.

Досіне закінчено розслідування кримінального провадження за фактами подій на ОСК "Металіст", що унеможливлює визначення винуватості або невинуватості осіб - ймовірних порушників.

На наші неодноразові усні та письмові запити на адресу команди-господаря матчу та офіційного телемовника ТРК "Футбол" щодо надання відео- та аудіоматеріалів матчу, жодних відповідей не надійшло. Більше того, під час розгляду справи КДК УАФ проігнорував дану аргументацію нашого клубу та відмовив у клопотанні про витребування доказів, чим грубо порушив принцип повноти розгляду.

Окрім того, рішення про покарання у вигляді проведення домашнього матчу без глядачів за ймовірні порушення, які могли мати місце під час виїзної гри - є безпрецедентним, оскільки практика вітчизняних та європейських дисциплінарних органів свідчить про застосування подібних санкцій винятково щодо наступних виїзних матчів", - йдеться у заяві.

Офіційна заява стосовно рішення КДК УАФ щодо матчу ФК «Шахтар» – ФК «Динамо» Рішенням КДК УАФ від 21.11.2019 ФК...

Опубликовано FC Dynamo Kyiv Четверг, 21 ноября 2019 г.

Нагадаємо, у матчі "Шахтар" - "Динамо" розгорівся скандал через прояви расизму. Гру було зупинено на кілька хвилин, проте поєдинок дограли.

Фанати "Динамо" заявили, що проявів расизму не було, а вони проводили акцію на підтримку плямистих сов, які вимирають.

Тим часом Тайсон дискваліфікований на 1 матч та 2 умовно за непристойний жест у бік фанатів "біло-синіх". А "Шахтар" оштрафований через оголошення на стадіоні про расизм російською мовою.

Київські ультрас стверджують, що проявів расизму на матчі Шахтар - Динамо не було

Київські ультрас стверджують, що проявів расизму на матчі Шахтар - Динамо не було

Повʼязані теми:

Наступна публікація