Дограти футбольний сезон-2019/20: В Україні не розглядають іншого варіанту

Дограти футбольний сезон-2019/20: В Україні не розглядають іншого варіанту

Фото: ФК Шахтар

УАФ не має плану "Б" і тісно контактує з УЄФА та ФІФА.

Українська асоціація футболу (УАФ) не розглядає іншого варіанту, крім дограти турніри сезону-2019/20. Про це заявив перший віцепрезидент УАФ Олег Протасов.

Протасов зазначив, що УАФ перебуває у тісному контакті з УЄФА та ФІФА, аде наразі неможливо говорити про конкретні дати, коли футбол повноцінно відновиться.

"Ми не планували й зараз не розглядаємо варіант дострокового зупинення чемпіонату. У нас є впевненість, що на цьому етапі, з урахуванням рішень УЄФА, сезон буде продовжено до серпня, а отже, є можливість закінчити чемпіонат і зіграти вирішальні матчі Кубку України. 

Звичайно, ми враховуємо те, що командам знадобиться час на підготовку для відновлення першості. Скільки саме часу буде потрібно перед рестартом, ми обов'язково узгодимо спільно з представниками клубів. 

Повторюся, на даному етапі інші варіанти, окрім повноцінного догравання чемпіонату, УАФ не розглядаються", - сказав Протасов, якого цитує пресслужба УАФ. 

  • Він наголосив, що варіанту "Б" в Асоціації наразі немає, і думка керівництва одностайна - чемпіонат потрібно дограти.

Як повідомлялося, УЄФА призупинив на наступний сезон (2020/21) дію ліцензійних правил щодо клубів, які стосуються підготовки та оцінки їхньої фінансової діяльності. Відповідні рішення готуються на розгляд і Виконкому УАФ, який має відбутися найближчим часом.

Нагадаємо, про дострокове завершення футбольного сезону раніше оголосили у Бельгії. УЄФА це не сподобалося і він закликав інші ліги обов'язково дограти матчі.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ УПЛ ПЕРЕД ПРИЗУПИНЕННЯМ

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація