Довелося бити голкіперам: "Мілан" у божевільній серії пенальті проліз у груповий раунд Ліги Європи (відео)

Довелося бити голкіперам: "Мілан" у божевільній серії пенальті проліз у груповий раунд Ліги Європи (відео)

Фото: Associated Press

"Россонері" зрівняли рахунок на 122-й хвилині та вирвали перемогу в серії пенальті.

Італійський "Мілан" з неймовірними труднощами продерся у груповий етап Ліги Європи-2020/21. В останньому раунді кваліфікації "россонері" за підсумками фантастичної серії пенальті вибили з турніру португальський "Ріу Аве".

Основний час матчу закінчився внічию - 1:1. "Мілан" вийшов вперед зусиллями Алексіса Салемакерса на 51-й хвилині, а португальці відновили паритет завдяки голу Франсішку Жералдеша (72’).

На початку овертаймів Желсон вивів "Ріу Аве" вперед, однак "Мілан" зумів врятуватися на 122-й хвилині - Хакан Чалханоглу зрівняв рахунок з пенальті після вилучення у суперника.

Таким чином, доля путівку у групу вирішувалася в серії пенальті, де команди завдали 24 удари на двох (по 12 на кожну). Десятими йшли пробивати воротарі, обидва не забили.

Розв’язка настала, коли футболісти почали виконувати удари по другому колу. Сімон К'єр вдруге реалізував одинадцятиметровий, а ось Адерлан Сантос пенальті не забив.

У підсумку, 2:2 та 9:8 за пенальті - "Мілан" чекає на жеребкування групового етапу Ліги Європи, яке відбудеться у п’ятницю, 2 жовтня.

Нагадаємо, на груповому етапі Ліги Європи виступить і один представник України - луганська "Зоря".

Повʼязані теми:

Наступна публікація