Федерація баскетболу України пожиттєво дискваліфікувала трьох гравців Вищої ліги

Федерація баскетболу України пожиттєво дискваліфікувала трьох гравців Вищої ліги

Фото: fbu.ua

Це пов'язано з матчем, який відбувся 4-го лютого 2018 року.

Федерація баскетболу України ухвалила рішення пожиттєво відсторонити від будь-якої баскетбольної діяльності трьох гравців клубу Вищої ліги.

Як повідомляє офіційний сайт ФБУ, це пов'язано з матчем, який відбувся 4-го лютого 2018 року між "Кремнем" та "Харківськими соколами". Слід зазначити, що ця зустріч закінчилася на користь "Кремня" з рахунком 95:94.

Вже після поєдинку президент "Харківських соколів" Сергій Чебишев повідомив керівництво ФБУ про відомі йому обставини щодо протиправного впливу на результат гри. Через два дні була створена спеціальна комісія стосовно розгляду цього матчу, який мав підозрілий характер.

Вже після цього було пояснення від гравців Коровякова, Базилева та Гущіна щодо пропозицій гравця "Кремня" Тимощука за грошову винагороду забезпечити певний результат гри.

Таким чином, відповідно до статті 27 Положення про дисциплінарні санкції ФБУ застосувала до гравців Тимощука, Гущіна та Базилева дисциплінарну санкцію, а саме заборонити пожиттєво здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з баскетболом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація