ФІФА може відкласти міжнародні матчі через коронавірус

ФІФА може відкласти міжнародні матчі через коронавірус

Фото: Associated Press

Голова організації висловив занепокоєння ситуацією, яка склалася.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) може піти на серйозний крок через спалах коронавірусу.

Організація може відкласти міжнародні поєдинки, якщо ситуація найближчим часом не поліпшиться.

Про це заявив президент ФІФА Джанні Інфантіно. Його слова цитує The Guardian.

"Здоров'я для нас набагато важливіше, ніж футбол. Тому ми будемо стежити за ситуацією. Будемо сподіватися, що епідемія піде на спад. Але поки що складається враження, що стає гірше.

Якщо нам доведеться переносити матчі або проводити їх без глядачів, ми так і зробимо", - сказав Інфантіно.

Зазначимо, що коронавірус вже став причиною відкладення Чемпіонату Швейцарії. Окрім того, матч Серії А "Ювентус" - "Інтер" та ще 5 поєдинків відбудуться без глядачів. Нещодавно за закритими трибунами відбулася зустріч 1/16 фіналу Ліги Європи між "Інтером" та болгарським "Лудогорцем" (2:1).

  • Навесні відбудуться товариські матчі національних команд перед Чемпіонатом Європи-2020. Також будуть зіграні й стикові зустрічі за потрапляння до континентальної першості.

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.Четверо українців підхопили вірус на круїзному лайнері.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса.

  • Відомо, що станом на ранок п'ятниці, 28-го лютого, коронавірусом захворіли 83906 осіб. Наразі вилікувати вдалося 36861, а ось померли від цієї страшної хвороби 2869.

Раніше повідомлялося, що сезон в АПЛ можуть визнати недійсним через спалах коронавірусу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація