ФІФА різко відреагувала на можливе створення Суперліги: санкції торкнуться гравців

ФІФА різко відреагувала на можливе створення Суперліги: санкції торкнуться гравців

ФІФА / Фото: Associated Press

Найвищий футбольний орган планети не зацікавлений у реформуванні клубного футболу.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) відреагувала на інформацію щодо можливого створення європейської Суперліги заявою, в якій пригрозила футболістам недопуском до чемпіонатів світу і Європи, якщо вони братимуть участь у новому турнірі.

"БАРСЕЛОНА" ПОГОДИЛАСЯ НА УЧАСТЬ У ЄВРОПЕЙСЬКІЙ СУПЕРЛІЗІ

"У світлі недавніх чуток у ЗМІ щодо створення закритої європейської "Суперліги" деякими європейськими клубами ФІФА та шість конфедерацій (АФК, КАФ, КОНКАКАФ, КОНМЕБОЛ, КФВ і УЄФА) ще раз хотіли б повторити і рішуче наголосити, що такий турнір не буде визнаний ні ФІФА, ні відповідною конфедерацією.

Як наслідок, будь-який клуб або гравець, що візьмуть участь у такому турнірі, не будуть допущені до участі у змаганнях, організованих ФІФА або їхньою відповідною конфедерацією.

Згідно зі статутом ФІФА і конфедерацій, всі турніри повинні бути організовані або визнані відповідними органами на їхньому відповідному рівні — ФІФА на глобальному рівні і конфедерациями на континентальному рівні.

У цьому стосунку конфедерації визнають клубний Чемпіонат світу ФІФА в його нинішньому і новому форматі єдиним всесвітнім клубним турніром, тоді як ФІФА визнає клубні змагання, організовані конфедерациями, єдиними клубними континентальними змаганнями", — йдеться в заяві ФІФА.

ЩО ВІДОМО ПРО НОВИЙ ТУРНІР

  • У 2018 році топклуби Європи задумалися про створення футбольного турніру без участі УЄФА і ФІФА. Створення Суперліги тоді таємно обговорювали 11 грандів. УЄФА і ФІФА розкритикували цю ідею, а ФІФА пригрозила вигнати учасників турніру з міжнародного футболу.
  • У жовтні 2020-го з'явилася інформація, що клуби ведуть переговори про створення змагання під назвою "Європейська Прем'єр-ліга". Організатори за підтримки ФІФА планують запустити турнір вже в 2022 році. Очікується, що в ньому братимуть участь 16-18 команд. В УЄФА ідею цього турніру назвали "нудною".

Повʼязані теми:

Наступна публікація