Фінансова прокуратура Франції спростувала арешт Платіні

Фінансова прокуратура Франції спростувала арешт Платіні

Фото: Associated Press

Експрезидент УЄФА був викликаний у ролі свідка.

Стали відомі нові подробиці у справі колишнього президента УЄФА Мішеля Платіні, якого підозрюють в корупції під час виборів місця проведення Чемпіонату світу 2022 року.

Як повідомляє CNN, посилаючись на фінансову прокуратуру Франції, експрезидент УЄФА Мішель Платіні не був заарештований.

Зазначається, що функціонер був затриманий для надання свідчень, але ні заарештовувати, ні висувати звинувачення проти Платіні прокурори не планують.

У грудні 2010-го Катар отримав право провести Мундіаль. А пізніше низка футбольних чиновників звинуватили представників Катару в підкупі голосів на користь своєї заявки. Повідомлялося про суму у 880 мільйонів доларів.

Однак розслідування Міжнародної федерації футболу (ФІФА) не виявило факти підкупу.

Нагадаємо, колишній президент ФІФА Йозеф Блаттер визнав, що Катар нечесно отримав право провести Чемпіонат світу-2022.

За його словами, члени комісії, які вибирали країну-господарку турніру, проігнорували рекомендації про те, що країна не зможе грамотно організувати турнір. 

  • Блаттер повідомив, що перемога заявки Катару стала можливою через негласну протизаконну домовленість і політичний тиск з боку колишнього президента УЄФА Мішеля Платіні, який входив до комісії.
  • У 2015 році Блаттер покинув пост президента ФІФА через корупційний скандал, у якому також був задіяний Платіні.
  • Його звинуватили у незаконному переказі 2 мільйонів швейцарських франків на рахунок Платіні. Їх було усунуто від футбольної діяльності на 8 років, пізніше термін скоротили до 6 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація