Футбольні розбірки у Нідерландах: АЗ хоче "віджати" у "Аякса" місце в Лізі чемпіонів

Футбольні розбірки у Нідерландах: АЗ хоче "віджати" у "Аякса" місце в Лізі чемпіонів

Фото: Associated Press

Клубу з Алкмаара вже відмовили.

Нідерландський АЗ Алкмаар розпочав кабінетну боротьбу за Лігу чемпіонів і звернувся до УЄФА

Клуб попросив скасувати рішення Королівського футбольного союзу Нідерландів (KNVB) про присудження "Аяксу" першого місця і путівки в груповий етап Ліги чемпіонів-2020/21, пише Sky Sports.

  • 24 квітня сезон нідерландської Ередивізії був дочасно завершений через пандемію коронавірусної інфекції. Чемпіона визначено не було.

АЗ боровся з "Аяксом" за чемпіонство, обидві команди набрали по 56 очок. Амстердамцям віддали перше місце завдяки кращій різниці м’ячів. Таким чином "Аякс" гратиме у груповому етапі Ліги чемпіонів, а "АЗ" - у другому кваліфікаційному раунді турніру. Зазначимо, що "Аякс" програв АЗ обидва очні матчі цього сезону (1:0, 2:0).

При цьому в "Аяксі" теж залишилися незадоволені тим, що не було визначено чемпіона. В Амстердамі вважають, що це несправедливо, і готові навіть зіграти "золотий матч" з АЗ за чемпіонський титул.

Тим часом, як пише Daily Mail, KNVB ухвалив рішення відхилити прохання АЗ про перегляд підсумкових результатів чемпіонату.

"УЄФА повідомив KNVB про отриманого від АЗ листа і відправив його нам. Наша організація повідомила клуб про те, що нічого не буде змінено. KNVB визначав представників країни в єврокубках за трьома критеріями - прозорість, об'єктивність і спортивну майстерність. Є турнірна таблиця, "Аякс" в ній перебуває на першому місці, так і залишиться", - зазначив глава KNVB Яп Паулсен

  • Окрім Нідерландів, дочасно здалися у Франції, Бельгії та Шотландії
     
  • у французській Лізі 1 чемпіоном став ПСЖ.
     
  • Чемпіоном бельгійської Ліги Жупільє  визнано "Брюгге", за який грає українець Едуард Соболь
     
  • У шотландському Прем'єршип девяте чемпіонство поспіль отримав "Селтік" Мар'яна Шведа.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація