Ганьба на Australian Open: фанати прийшли на матч українки з прапором РФ і обличчям Путіна на футболці

Ганьба на Australian Open: фанати прийшли на матч українки з прапором РФ і обличчям Путіна на футболці

Фото: Associated Press

Посол України в Австралії вже засудив огидний вчинок.

Обурливим інцидентом ознаменувався матч першого кола Australian Open між українкою Катериною Байндль та росіянкою Каміллою Рахімовою.

Група уболівальників на трибунах підтримувала тенісистку країни-агресорки з прапором РФ і зображенням кремлівського диктатора Володимира Путіна на футболці.

Фото: Associated Press

Раніше організатори першого турніру "Великого шолома" сезону-2023 допустили до змагань гравців з Росії та Білорусі, проте тільки в нейтральному статусі: без прапорів, гімнів та іншої національної символіки.

Посол України в Австралії Василь Мірошниченко вже відреагував на кричущий випадок  у Twitter і зажадав пояснень від організаторів турніру.

"Я рішуче засуджую публічне демонстрування російського прапора під час сьогоднішньої гри української тенісистки Катерини Байндль на Australian Open. Я закликаю Tennis Australia негайно застосувати свою політику "нейтрального прапора", – написав Мірошниченко.

Сам матч завершився перемогою українки. Катерина взяла гору над росіянкою за три сети – 5:7, 7:6, 1:6.

Додамо, що раніше, попри заборону символіки РФ і Білорусі на міжнародних турнірах, окремим уболівальникам все одно вдавалося приносити прапори країн-агресорок на трибуни. Зокрема, подібне траплялося на змаганнях у Белграді.

Крім того, в серпні минулого року скандал вже з українським прапором стався на турнірі в американському Цинциннаті. Після скарги російських тенісисток уболівальницю із синьо-жовтим стягом змушували залишити трибуни.

Читайте також:

Перемога над росіянкою та інші результати: як виступили українки в першому колі Australian Open-2023

"Не брала ракетку до рук сім місяців": Світоліна повідомила, коли планує повернутися на корт

У фіналі перемогла росіянку: українська тенісистка стала чемпіонкою турніру в Таїланді

Повʼязані теми:

Наступна публікація