Хоче перейти на клубну роботу: УАФ підтвердила відхід Шевченка зі збірної України

Хоче перейти на клубну роботу: УАФ підтвердила відхід Шевченка зі збірної України

Фото: Associated Press

Колишній керманич "синьо-жовтих" хоче спробувати себе на клубному рівні.

Українська асоціація футболу зробила офіційну заяву про відхід Андрія Шевченка з посади головного тренера збірної України.

В УАФ підтвердили, що контракт Шевченка з головною командою країни закінчився 30 липня 2021 року.

У червні 2020 року Шевченку і його тренерському штабу пропонували продовжити контракт до кінця 2022 року, однак Андрій захотів спробувати себе у клубному футболі.

"Андрій Шевченко та його тренерський штаб мотивували таке своє рішення бажанням після чемпіонату Європи перейти на клубну роботу, про що Андрій Шевченко неодноразово говорив у своїх інтерв’ю", - йдеться на офіційному сайті УАФ.

В організації також висловили "безмежну подяку" Шевченку та його асистентам за професійну роботу в головній команді країни протягом п'яти років.

"За цей час збірна України вийшла на новий рівень свого розвитку й досягла найбільшого успіху у своїй історії на чемпіонатах Європи, завершивши виступ на Євро-2020 у вісімці найсильніших команд континенту", - йдеться в заяві УАФ.

Раніше стали відомі кандидати на посаду нового головного тренера збірної України. На 9 серпня заплановано засідання Виконкому УАФ, на якому буде ухвалено рішення щодо тренерського штабу "синьо-жовтих".

  • Шевченко очолював "синьо-жовтих" від літа 2016 року. Його контракт діяв до кінця 2022-го.
  • Під керівництвом Шевченка національна команда провела 52 матчі, в яких здобула 25 перемог, 13 разів зіграла внічию і зазнала 14 поразок.
  • На Євро-2020 збірна України дійшла до чвертьфіналу. Це найкраще досягнення країни за всю історію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація