"Іде боротьба без правил, а може, навіть війна". У Росії угледіли політику у можливому усуненні від спорту

"Іде боротьба без правил, а може, навіть війна". У Росії угледіли політику у можливому усуненні від спорту

Фото: Associated Press

Питання дискваліфікації Росії буде розглянуто 9 грудня.

Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова заявила про те, що можливі санкції Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) є спробою "видавлювання" Росії за допомогою політики.

"Мова йде про політизацію цього питання для видавлювання Росії. Є такий термін - недобросовісна конкуренція. І тут вже йде боротьба без правил, а може бути, вже навіть війна", - заявила Захарова, яку цитує "Інтерфакс".

Комітет з відповідності WADA рекомендував усунути Росію від всіх спортивних змагань терміном на 4 роки.

Причиною стало те, що в переданих даних Московської лабораторії WADA виявила маніпуляції з допінг-пробами російських спортсменів.

Питання дискваліфікації Росії буде розглянуто 9 грудня.

Нагадаємо, у вересні 2018 року WADA відновив у правах Російське антидопінгове агентство (РУСАДА), статус якого відкликали в 2015 році через допінговий скандал.

Легкоатлетів та паралімпійців з Росії усунули від Олімпіади 2016 року, на Іграх-2018 російські спортсмени виступали під нейтральним прапором.

Повторна перевірка підозрілих проб і доступ до бази даних Московської антидопінгової лабораторії були обов'язковими умовами відновлення РУСАДА.

Це не перший допінг-скандал за участі Росії. Раніше РУСАДА було визнано невідповідним кодексу WADA в листопаді 2015 року, коли розгорівся допінговий скандал у легкій атлетиці.

Пізніше в Росії спалахнуло ще кілька допінгових скандалів після доповідей Річарда Макларена, в яких говорилося про те, що влада Росії систематично покривала вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація