Коли "Ліверпуль" може стати чемпіоном Англії? Команді Клоппа потрібно 6 очок у 9 матчах

Коли "Ліверпуль" може стати чемпіоном Англії? Команді Клоппа потрібно 6 очок у 9 матчах

Фото: Associated Press

Найбільш рання можливість виграти титул "червоним" теоретично може випасти 14 березня.

"Ліверпуль" все ближче до першого титулу чемпіона Англії за 30 років. За 9 турів до кінця сезону "червоні" лідирують з 25 очками у своєму доробку. На вихідних "Ліверпуль" побив рекорд АПЛ, вигравши 22 домашні матчі поспіль.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

on the

Публикация от Premier League (@premierleague)

Для того, щоб гарантувати собі трофей команда Юргена Клоппа має взяти 6 очок за 9 наступних ігор, пише ESPN. В АПЛ загалом 38 турів.

НАЙБЛИЖЧІ МАТЧІ ЛІВЕРПУЛЯ

Понеділок, 16 березня
Евертон - Ліверпуль

Субота, 21 березня
Ліверпуль - Крістал Пелас

Неділя, 5 квітня
Манчестер Сіті - Ліверпуль

Неділя, 12 квітня
Ліверпуль - Астон Вілла

Якщо і "Ліверпуль", і "МанСіті" виграють усі свої майбутні поєдинки, тоді "червоні" стануть чемпіонами в суботу, 21 березня, у домашній грі з "Пелас". Тоді почесний чемпіонський караул припаде на матч проти "Манчестер Сіті" у неділю, 5 квітня.

  • Найраніша можливість виграти титул "Ліверпулю" теоретично може випасти 14 березня. Для цього "Сіті" має програти у матчах проти "Арсенала" (11 березня) та "Бернлі" (14 березня).
  • "Ліверпуль" може виграти лігу, якщо переможе у матчі проти "Евертона" 16 березня, а "МанСіті" втратить три очки у своїх наступних двох поєдинках.

 

РЕКОРД ЗА НАЙБІЛЬШ РАННІМ ВИГРАНИМ ТИТУЛОМ

Наразі рекорд належить "Манчестер Юнайтед", який гарантував собі чемпіонство 14 квітня 2001 року. "Ліверпуль" може побити цей рекорд.

  • І "Юнайтед" (2000-01) і "МанСіті" (2017-18) виграли титул за п’ять турів до кінця чемпіонату.

У топ-5 лігах Європи лише двічі чемпіон визначався за сім турів до фінішу чемпіонату або раніше.  ПСЖ у сезоні-2015/16 оформив титул за вісім турів до кінця турнірної дистанції. "Баварія" у сезоні 2013/14 зробила це за сім турів

Повʼязані теми:

Наступна публікація