Коронавірус і спорт. Які змагання в Україні постраждали від пандемії

Коронавірус і спорт. Які змагання в Україні постраждали від пандемії

Фото: facebook.com/fcdynamoua/

Усі спортивні заходи країни призупинили.

Смертоносний коронавірус з китайського міста Ухань дістався до Європи та призвів до скасування або перенесення низки спортивних змагань. Небезпечна недуга прийшла і в Україну, де наразі зафіксовано 14 випадків інфікування COVID-19 та 2 смертельні.

Для того, щоб запобігти поширенню коронавірусу, більшість спортивних заходів в Україні скасовують, переносять або проводять за порожніх трибун.

Скасовані або перенесені змагання на території України:

  • Баскетбол. Усі баскетбольні змагання під егідою ФБУ завершені достроково. Переможцем Суперліги визнали лідера поточної турнірної таблиці "Дніпро".
  • Футбол. Від 18 березня на невизначений термін призупинено всі матчі УПЛ, Кубка України, чемпіонатів U-21 і U-19, ПФЛ, вищої ліги чемпіонату України серед жіночих команд і Екстра-ліги, Кубка України з футзалу.
  • Хокей. Призупинено проведення чемпіонатів України серед чоловіків, жінок, юніорів та юнаків, а також регіональних змагань з хокею. Матчі плейоф головної ліги країни (УХЛ) зіграють у вересні цього року, перед початком наступного розіграшу чемпіонату.
  • Біатлон. Юнацький чемпіонат України з біатлону скасовано.
  • Гандбол. Призупинено проведення в Україні всіх гандбольних турнірів дорослих та дитячо-юнацьких команд - жіночого та чоловічого Кубків України, чемпіонатів України серед жіночих та чоловічих команд всіх дивізіонів – Перша ліга, Вища ліга та Суперліга. Два матчі жіночої збірної України з гандболу проти Фарерських островів у відборі до Євро-2020 перенесено.
  • Волейбол. Чемпіонат України з волейболу серед команд Суперліги призупинили.
  • Футзал. Асоціація футзалу України від 17-го березня ухвалила рішення скасувати всі змагання на території країни. Останнім часом матчі були зіграні без глядачів.

Спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів.

Від 12-го березня в Україні було введено карантин на три тижні. 13 березня в Україні від коронавірусу померла перша людина.

Спортивні події скасовують або проводять за порожніх трибун. Так, 23-24 тури української футбольної Прем'єр-ліги відбудуться без глядачів. 12 березня в Україні достроково завершені баскетбольні турніри.

Призупинено матчі у топ-5 європейських чемпіонатах:

- Серія А першою пішла на карантин, який триватиме до 3-го квітня. Серія А наразі шукає рішення, як дограти сезон. Один із варіантів - введення плейоф для топчетвірки.

- АПЛ призупинено до 3-го квітня

- Бундеслігу - до 2-го квітня

- Ла Ліга призупинила матчі двох найближчих турів Примери (28-29)

- Ліга 1 на карантині на невизначений термін

Повʼязані теми:

Наступна публікація