Коронавірус в Італії. Футбольний чемпіонат країни призупинено, УЄФА може перенести Євро-2020 на осінь або 2021 рік

Коронавірус в Італії. Футбольний чемпіонат країни призупинено, УЄФА може перенести Євро-2020 на осінь або 2021 рік

Фото: Associated Press

Один із варіантів розвитку подій в Серії А - скасування першості без вручення трофею.

У понеділок, 9 березня, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте оголосив, що всі спортивні змагання країни, включаючи Серію А, будуть призупинені через епідемію коронавірусу.

Як повідомляє Football Italia, обмеження, які раніше поширювалися лише на регіони навколо Ломбардії до 3 квітня, тепер торкнуться всієї Італії.

"Часу більше немає, цифри говорять про значне зростання зараження і смертності. Я підпишу новий указ, який можна узагальнити однією фразою: "Я залишаюся вдома". У нас також є більш суворі заходи для спортивних заходів. Серія А і всі турніри призупинені. Шанувальники повинні прийняти це", - заявив Конте на пресконференції.

Раніше було ухвалено рішення проводити матчі Серії А без глядачів - до 3-го квітня.

Тим часом розглядається три варіанти розвитку подій на випадок подальшого поширення коронавірусу COVID-19 в Європі.

  1. Якщо інфекція продовжить поширюватися, то найбільш вірогідний варіант - перенесення Євро-2020, а національні чемпіонати будуть дограні влітку. Континентальну першість в такому разі проведуть восени або в 2021 році.
  2. Другий варіант полягає у відновленні розіграшу Серії А в травні і значному ущільненні графіка, команди будуть змушені проводити матчі кожні два-три дні. А поєдинки Кубка Італії за такого розкладу будуть зіграні в червні або серпні.
  3. Найгіршим сценарієм є повне скасування першості Італії. В такому разі чемпіонський трофей не дістанеться нікому, а місця в єврокубках будуть закріплені за клубами з урахуванням їхнього нинішнього становище в таблиці. При цьому Серія А буде розширена до 22 клубів: колективи, що перебувають в зоні вильоту, залишаться в Серії А, а з Серії B отримають підвищення в класі дві команди.

Нагадаємо, УЄФА заборонив рукостискання під час матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Поєдинки ПСЖ - "Боруссія", "Валенсія" - "Аталанта" відбудуться без глядачів.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація