"Козаки. Футбол": з'явилися перші кадри нового мультсеріалу про легендарних персонажів

"Козаки. Футбол": з'явилися перші кадри нового мультсеріалу про легендарних персонажів

Фото: прес-служба каналу "1+1"

За сюжетом, тріо козаків вирушать у подорож країнами-учасницями Євро-2016.

Напередодні чемпіонату Європи з футболу у Франції, в ефірі каналу "1+1" відбудеться прем'єра анімаційного проекту "Козаки. Футбол" - нового мультсеріалу про легендарних персонажів.

12 травня у студії програми "Сніданок з 1+1" були презентовані перші кадри проекту, а художник мультфільму Едуард Кирич розповів про те, як створювалися мультиплікаційні образи, улюблені мільйонами телеглядачів. За його словами, ідея зробити мультфільм про козаків свого часу прийшла з народу.

"У студію Київнаукфільму прийшов лист із Запоріжжя з пропозицією зняти фільм про козаків. Перед тим, як взяти ідею в розробку, лист пролежав у столі 2 роки - він просто загубився.

Коли ми його знайшли і ознайомились із пропозицією, вирішили створити анімаційний проект. Так, у нас з режисером Володимиром Дахно почалася робота над мультфільмом", - згадує народний художник Едуард Кирич.

"Козаки" - унікальний національний анімаційний продукт, який є відомим і улюбленим не тільки багатьма поколіннями українців, а й за межами країни. За сюжетом нового серіалу, три козаки Око, Грай і Тур відправляться в подорож країнами-учасницями Євро-2016.

"Ми постаралися подивитися зі сторони на ставлення до футболу в кожній з цих країн, як там готуються, тренуються, спілкуються, як взагалі реагують жителі країн-учасниць на цей вид спорту", - додав Кирич.

Оновлені легендарні козаки повертаються

Оновлені легендарні козаки повертаються

Нагадаємо, восени 2015 року медіа група "1+1 медіа", онлайн-кінотеатр "MEGOGO" і студія анімації "Baraban" розпочали виробництво анімаційного проекту "Козаки. Футбол". Телеканал "1+1" придбав ексклюзивні права на телепоказ 26 епізодів мультсеріалу. У свою чергу, онлайн-кінотеатр "MEGOGO" володіє ексклюзивними інтернет-правами. Авторами ідеї серіалу є Едуард Кирич, народний художник України і творець образів козаків, а також генеральний продюсер студії анімації "Baraban" Едуард Ахрамович.

Повʼязані теми:

Наступна публікація