Легендарний російський боєць засудив жорстокі дитячі бої Кадирова

Легендарний російський боєць засудив жорстокі дитячі бої Кадирова

Федір зазначив, що поєдинки в Чечні були незаконними. / Фото: sports.ru

Чотириразовий чемпіон світу з ММА у важкій вазі вважає, що подібні дійства несуть невиправну шкоду для учасників. 

Легендарний російський спортсмен, чотириразовий чемпіон світу з ММА у важкій вазі Федір Ємельяненко засудив дії президента Чечні Рамзана Кадирова, який влаштував у Грозному дитячі бої у змішаних єдиноборствах. 

"Поєдинки за участю дітей були заявлені як показові, але за фактом глядачі побачили реальні бої. За офіційними правилами виду спорту, визнаного в міністерстві спорту Російської Федерації, спортсмени у віці до 21 року повинні виходити на ринг в шоломі, накладках, а до 12 років – ще й у рашгарді або футболці.

Крім того, існують певні обмеження для вікових груп молодше 21 року. Поєдинки проводилися за правилами, які існують для дорослих спортсменів-професіоналів, що не підходить для дітей. Дітям до 12 років взагалі не дозволено виступати за правилами ММА.

Те, що відбувалося вчора на турнірі у Грозному не допустимо, а тим більше, це не можна виправдовувати! Я вже не кажу про те, що діти до 12 років навіть не допускаються в зал як глядачі, але тут малюки, яким 8 років, били один одного на очах у радісних дорослих. Невже всім так важливо організувати видовище на шкоду здоров'ю дітей?! Мене дуже обурює той факт, що за всім цим спостерігав президент Республіки Чечні, Рамзан Кадиров …

Участь у боях на одному рівні з дорослими може завдати непоправної шкоди здоров'ю хлопців, що не дозволить їм не тільки продовжувати спортивну кар'єру, але завдасть шкоди фізичному стану дитини, а також і психологічному", – написав Ємельяненко у себе в Instagram.

Нагадаємо, що кілька днів тому відомий американський боєць ММА зізнався, що вбивав дітей на війні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація