"Легко дамо їм прикурити": борець-депутат Беленюк порівняв расизм в Україні та США

"Легко дамо їм прикурити": борець-депутат Беленюк порівняв расизм в Україні та США

Фото: instagram.com/zhanbeleniuk/

Спортсмен заявив, що гордий бути українцем.

Чемпіон світу та Європи з греко-римської боротьби, народний депутат Жан Беленюк прокоментував акції протесту, які спалахнули через смерть афроамериканця Джорджа Флойда під час затримання поліцією в США.

За його словами, в Україні набагато рідше можна зіткнутися з расовою дискримінацією, ніж в США, хоча в дитинстві він і сам зазнавав цькувань.

"Коли мене запитують, чи стикаюся в Україні з проявом расизму, завжди відповідаю що ні, хоча в підлітковому віці не оминули й мене різного роду нападки з боку різних маргіналів. Але це, звісно, не порівняти з тим, що в 21 столітті можемо побачити в країні зі, здавалося би, розвиненою демократією. Не буду тут закликати всіх бути добрішими тощо, просто констатую факт - за рівнем расизму Україна дасть прикурити США легко, у нас його набагато менше!

Це одна, але не єдина причина, чому я гордий бути українцем і жити в цій країні з її вадами і перевагами. А расизм - расизм йде на **й, сьогодні я - Джордж Флойд", - написав Беленюк на своїй сторінці в Instagram.

  • 25 травня у США афроамериканець Джордж Флойд помер під час затримання поліцією. 
     
  • Поліцейський Дерек Шовен притуснув його коліном до асфальту. Те, що сталося потрапило на відео. На ньому чутно, як Флойд каже, що йому важко дихати. Він втратив свідомість, поліцейські викликали "швидку", однак чоловік помер.
  • Як заявляє місцева поліція, Флойд був заарештований за підробку документів і, ймовірно, перебував під впливом алкоголю або наркотиків. Правоохоронці наголошують, що чоловік чинив опір при затриманні.
     
  • Через це вбивство понад три десятки міст у Штатах охоплені протестами.

Раніше повідомлялося, що похорон вбитого поліцейським Джорджа Флойда оплатить колишній чемпіон світу з боксу Флойд Мейвезер.

Колишній чемпіон світу з боксу Флойд Мейвезер оплатить похорон Джорджа Флойда

Колишній чемпіон світу з боксу Флойд Мейвезер оплатить похорон Джорджа Флойда

Повʼязані теми:

Наступна публікація