Ліга націй УЄФА: CAS виніс остаточне рішення щодо скандального матчу збірної України проти Швейцарії

Ліга націй УЄФА: CAS виніс остаточне рішення щодо скандального матчу збірної України проти Швейцарії

Фото: УАФ

Наша команда "стала нещасною жертвою пандемії".

Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив апеляцію Української асоціації футболу (УАФ) щодо технічної поразки збірної команди країни в матчі Ліги націй проти Швейцарії.

"CAS відхилив апеляцію УАФ проти УЄФА та Швейцарської футбольної асоціації і підтвердив рішення, прийняте апеляційним органом УЄФА 25 листопада 2020 року.

Підтверджено, що Україна визнана стороною, що програла з рахунком 0:3 після того, як була визнана винною, що матч не відбувся відповідно до спеціального протоколу, застосованого до Ліги націй-2020/21 і викладеного в регламенті УЄФА і циркулярних листах щодо матчів під егідою УЄФА в контексті пандемії COVID-19.

CAS у складі Манфреда Нана (Нідерланди), президента, Джеффрі Г. Бенца (Великобританія / США) та професора Ульріха Хааса (Німеччина) виявив, що правила, викладені в циркулярах УЄФА, були правильно витлумачені і застосовані апеляційною комісією УЄФА, коли вона прийшла до висновку, що через відсутність реальних варіантів зміни розкладу, УАФ повинна була нести відповідальність за те, що матч не відбувся, і, як наслідок, матч був визнаний програним УАФ.

Група CAS підкреслила, що УАФ була не винна, а стала нещасною жертвою пандемії COVID-19, і вирішила, що УАФ не оплачуватиме УЄФА і Швейцарській футбольній асоціації будь-які витрати", - йдеться в заяві CAS.

  • Матч Швейцарія - Україна мав відбутися 17 листопада 2020 року, однак влада кантону Люцерн, де повинен був пройти матч, заборонила проведення гри, а збірну України відправила на карантин. Хоча обидві команди і УЄФА готові були до проведення зустрічі.
  • Пізніше УЄФА повідомив, що УАФ не має іншої команди відповідних гравців, які можуть зіграти 17-го або 18-го листопада. Тому долю поєдинку визначить Контрольно-дисциплінарний і етичний орган УЄФА (КДЕІ).
  • 25 листопада Апеляційний комітет УЄФА присудив Україні технічну поразку 0:3.

У цьому матчі мала визначитися команда, яка покине елітний дивізіон Ліги націй. У підсумку, нею стала збірна України.

Нашу групу виграла Іспанія (11 очок), Німеччина - друга (9). Після рішення УЄФА Швейцарія посіла третє місце (6). Україна - останнє (6). Швейцарці не виграли жодного матчу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Ліга націй-2020/21
Наступна публікація