"Ліверпуль" у матчі з чотирма VAR вирвав очко проти "Манчестер Юнайтед" в АПЛ

"Ліверпуль" у матчі з чотирма VAR вирвав очко проти "Манчестер Юнайтед" в АПЛ

Фото: Associated Press

"Мерсисайдці" вперше в сезоні втратили залікові бали.

"Манчестер Юнайтед" у рамках 9-го туру Чемпіонату Англії розписав удома нічию з "Ліверпулем" з рахунком 1:1.

"Червоні дияволи" відкрили рахунок на 36 хвилині, коли Маркус Рашфорд вдало замкнув простріл з правого флангу від Даніеля Джеймса.

Зазначимо, що після цього взяття воріт головний суддя вирішив скористатися допомогою системи відеоповторів (VAR), аби перевірити, чи не перебував форвард "манкуніанців" у момент передачі в положенні поза грою. Пізніше, арбітр все ж вказав на центр поля.

За хвилину до кінця першої половини гри підопічні Юргена Клоппа відновили паритет - Садіо Мане, отримавши пас з глибини поля, пробив голкіпера господарів Давіда Де Хеа. Утім, переглянувши VAR, рефері скасував це взяття воріт через гру рукою у сенегальського нападника "червоних".

Зрівняти рахунок "Ліверпулю" вдалося аж на 85 хвилині. Адам Лаллана відгукнувся на передачу зліва від Ендрю Робертсона та без проблем розстріляв Де Хеа, встановши таким чином крапку в цій дуелі. Але, навіть тут не обійшлося без VAR - суддя вирішив переглянути відеоповтор на предмет положення поза грою. Арбітр не побачив у цьому моменті порушення правил, а тому дав гравцям гостей відсвяткувати цей гол.

На шостій компенсованій до основного часу хвилині "Ліверпуль" міг вдруге забивати манчестерському колективу, але арбітр, вчетверте переглянувши VAR, не став призначати пенальті у ворота господарів.

  • Після цього результату "Ліверпуль" набрав 25 очок та продовжив впевнено йти в лідерах АПЛ. Для команди Клоппа ця нічия стала першою втратою очок у внутрішній першості цього сезону.
  • Що стосується "Манчестер Юнайтед", то вони набрали десять балів та піднялися на 13 позицію.
  • 23 жовтня "Ліверпуль" зіграє матч 3-го туру групової стадії Ліги чемпіонів проти бельгійського "Генка". "Манкуніанці" наступного дня поміряються силами з сербським "Партизаном" у Лізі Європи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація