"London is red": "Арсенал" переграв "Челсі" в запеклому лондонському дербі

"London is red": "Арсенал" переграв "Челсі" в запеклому лондонському дербі

Фото: Associated Press

Команда Унаї Емері наблизилася до топ-4 АПЛ.

"Арсенал" у поєдинку 23-го туру англійської Прем’єр-ліги святкував важку перемогу над "Челсі" - 2:0.

З перших хвилин "каноніри" захопили ініціативу та демонстрували бажання забити гол. На 13-й хвилині Лоран Косельни пробив головою після подачі зі штрафного, але Кепа Аррісабалага зреагував на цей удар і врятував свою команду.

Втім, вже наступний момент біля воріт "Челсі" завершився голом. Александер Ляказетт отримав пас від Ектора Бельєріна, притримав м’яч і розстріляв ворота ударом в ближній кут.

На 39-й хвилині "гармаші" подвоїли перевагу в рахунку - Косельни відправив м’яч у сітку ударом плечем після розкішної подачі Сократіса Папастатопулоса – 2:0.

"Сині" могли скоротити відставання наприкінці першого тайму, аде удар Маркуса Алонсо прийняв на себе каркас воріт.

По перерві "Арсенал" віддав ініціативу супернику та діяв від оборони. Як не дивно, але захист "канонірів" відпрацював надійно впродовж всієї гри, що дозволило команді зберегти перемогу в принциповому дербі - 2:0.

Додамо, що на 69-й хвилині травми коліна зазнав ключовий захисник "канонірів" Ектор Бельєрін. Іспанця винесли на ношах лікарі, Емері може залишитися без футболіста до кінця сезону.

Після перемоги над "пенсіонерами" "Арсенал" набрав 44 очки і повернувся на п’яту позицію в АПЛ. Стільки ж балів має "Манчестер Юнайтед", який йде шостим.

"Челсі", своєю чергою, посідає четверту сходинку, яка дає право потрапити до Ліги чемпіонів у наступному сезоні. Але гандикап команди Мауріціо Саррі над "Арсеналом" та "манкуніанцями" зменшився до 3 очок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація