Луческу поставили на місце після його слів про Лобановського

Луческу поставили на місце після його слів про Лобановського

Фото: ФК Зеніт

Досить справедливе зауваження.

Екс-тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу почув на свою адресу хвилю критики після слів про видатного тренера київського "Динамо" - Валерія Лобановського.

Причиною цьому стало те, що румун не вважає Лобановського топ-тренером та його місце в десятці найкращих абсолютно не відповідає дійсності. Цікаво, що в аналогічному рейтингу сам Луческу посів 41 сходинку.

"У цьому списку є кілька тренерів зі Східної Європи. Я дуже здивований позицією Лобановського, адже у нього абсолютно не було жодних результатів за межами України.

Я б ніколи не повірив. Майте на увазі, де ми були в той час, що відрізняло нас від Західної Європи. У мене не було жодної інформації, я не бачив жодного матчу, я не бачив жодних тренувань.

Очолювати цей рейтинг має Штефан Ковач. Якщо ви заглянете на інші сайти, зокрема сайт УЄФА, я посідаю друге місце за трофеями", - цитує слова Луческу Telekomsport.

Після цих слів румунське видання Gazeta Sporturilor вийшло з матеріалом, де визнало те, що Лобановський дійсно не досяг успіху в ОАЕ та Кувейті. Утім, вони нагадали Луческу, що Лобановський виграв два Кубки Кубків і один Суперкубок Європи, привів збірну СРСР до "срібла" Євро-1988 і виховав трьох володарів "Золотого м'яча" - Олега Блохіна, Ігоря Бєланова і Андрія Шевченка.

Нагадаємо, що останнім місцем роботи Луческу була збірна Туреччини, яку він покинув у середині лютого.

Повʼязані теми:

Наступна публікація