Люксембург надіслав в УЄФА офіційну заяву з проханням переглянути результат матчу проти України

Люксембург надіслав в УЄФА офіційну заяву з проханням переглянути результат матчу проти України

Фото: ФФУ

А Португалія подала протест та вимагає зарахувати "синьо-жовтим" технічну поразку.

Набирає обертів скандал за участю натуралізації форварда збірної України Жуніора Мораєса.

Федерація футболу Люксембургу звернулася до УЄФА з офіційною заявою про прохання переглянути результат зустрічі другого туру групової стадії кваліфікації до Чемпіонату Європи-2020 проти "синьо-жовтих".

"Після гри з Україною Федерації футболу Люксембургу з різних джерел було повідомлено, що є серйозні сумніви щодо можливості участі в матчі гравця Жуніора Мораєса, який вчора був в стартовому складі збірної України в грі проти Люксембургу.

Вивчивши цю інформацію і відповідні правила ФІФА, ФФЛ вирішила виступити з офіційним зверненням до УЄФА з проханням переглянути результат матчу Люксембург - Україна, який відбувся 25 березня 2019 року", - говориться в прес-релізі.

Окрім того, поза справою вирішила не залишатись й Португалія, яка подала протест та вимагає зарахувати команді Андрія Шевченка технічну поразку. Про це повідомляє місцеве видання Futebol365.

Мораєс став гравцем донецького "Металурга" у 2011 році, але у кінці сезону перейшов до болгарського ЦСКА. До України він повернувся 18 липня 2012-го, підписавши трирічний контракт з "Металургом".

22 травня 2015 року Мораєс перейшов до київського "Динамо". А у лютому 2017-го  - на правах оренди в китайський "Тяньцзінь Цюаньцзянь". Як бачимо, в Україні він не прожив повні 5 років безперервно, як того вимагає статут ФІФА.

Нагадаємо, що збірна України зіграла з Португалією внічию (0:0), а за три дні переграла Люксембург (2:1). Що стосується Мораєса, то він взяв участь в обох зустрічах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація