Люксембург передумав продовжувати "розбірки" з Україною через Мораєса

Люксембург передумав продовжувати "розбірки" з Україною через Мораєса

Фото: Associated Press

Представники федерації футболу написали листа УАФ.

Люксембург не оскаржуватиме в Лозанні рішення УЄФА щодо "справи Жуніора Мораєса".

У травні УЄФА відхилив протести Люксембургу та Португалії щодо участі натуралізованого бразильця за збірну України у матчах проти цих команд в кваліфікації Євро-2020.

Вони подали протести на це рішення, та Україна виграла і апеляцію.

"Вчора отримав офіційного листа від Федерації футболу Люксембургу за підписом президента Паула Філіппа та віце-президента Жан-Жака Шонкерта. Люксембурзькі колеги інформують, що не будуть оскаржувати в Спортивному арбітражному суді (КАС) в Лозанні рішення Контрольно-дисциплінарного органу та Апеляційного комітету УЄФА про те, що участь Мораєса в матчах збірної України у відборі Євро-2020 проти збірних Люксембургу та Португалії була правомірною", - повідомив президет Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко.

Вітаю всіх вболівальників українського футболу! Правда - наша! Так звана «справа Жуніора Мораеса» схоже остаточно стала...

Опубликовано Андрей Павелко Пятница, 19 июля 2019 г.

Нагадаємо, 26 березня португальське видання Maisfutebol опублікувало інформацію про неправомірність натуралізації Мораєса, мовляв, він не прожив на території України безперервно 5 років, як того вимагає статут ФІФА, а прожив 4 роки і 8 місяців.

УЄФА відхилив їхні протести, підтвердивши правомірність виступів Мораєса. Результати матчів  з Португалією (0:0) і Люксембургом (2:1), в яких брав участь Жуніор, залишилися без змін.

Україна після чотирьох турів лідирує у Групі В турнірної таблиці відбору Євро-2020. 7-го вересня синьо-жовті зіграють на виїзді із Литвою.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація