"Манчестер Юнайтед" зазнає найбільших фінансових втрат серед англійських клубів через пандемію коронавірусу

"Манчестер Юнайтед" зазнає найбільших фінансових втрат серед англійських клубів через пандемію коронавірусу

Фото: Associated Press

МЮ втратить близько 131 мільйона євро.

Англійський "Манчестер Юнайтед" зазнає найбільших збитків серед англійських футбольних клубів через кризу, пов'язану з пандемією коронавірусної інфекції

Згідно з дослідженням Daily Mail, велика частина збитків клубів Англійської прем'єр-ліги (АПЛ) припаде на телевізійні трансляції. 

Іншими показниками є комерційні доходи клубів і доходи від проведення матчів. Збитки "Манчестер Юнайтед" складуть 116,4 мільйона фунтів стерлінгів (близько 131 мільйона євро), "Манчестер Сіті" - 109,3 млн  (123 млн), лідера чемпіонату "Ліверпуля" - 102,6 млн (116 млн) , "Челсі" - 91 млн (103 млн), "Тоттенхема" - 83 млн  (94 млн), "Арсенала" - 74,8 млн (85 млн).

Зазначимо, що "Ліверпуль", "Тоттенхем", "Борнмут", "Ньюкасл" і "Норвіч" звернулися до державної програми збереження робочих місць, згідно з якою 80% заробітної плати покриває держава, інші 20% - роботодавець. Пізніше"Ліверпуль" відмовився від цієї ініціативи.

Раніше повідомлялося, що футболісти не погодилися на зменшення зарплат на 30%. Тим часом на скорочення погодилися гравці МанСіті разом з головним тренером Пепом Гвардіолою.

Нагадаємо, матчі англійської Прем'єр-ліги (АПЛ) були призупинені мінімум до 30 квітня. 3-го квітня АПЛ відклала поновлення чемпіонату на невизначений термін.

Раніше УЄФА рекомендував обов'язково завершити футбольні сезони

Також повідомлялося про два плани дограти сезон АПЛ-2019/20:

В АПЛ залишилося зіграти 9 турів. Турнірну таблицю очолює "Ліверпуль" з відривом від найближчого переслідувача у 25 очок. "Червоним" залишилося здобути 2 перемоги, щоб стати чемпіонами вперше від 1990 року.

До цього у нижчих лігах Чемпіонату Англії вже анулювали сезон. Це рішення торкнулося дивізіонів нижче Національної Ліги (5-й за рангом дивізіон після АПЛ, Чемпіоншипу, Ліги 1 та Ліги 2 - прим.).

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація