Масовий бойкот: відомі бренди відмовилися бути спонсорами Чемпіонату світу з хокею в Білорусі

Масовий бойкот: відомі бренди відмовилися бути спонсорами Чемпіонату світу з хокею в Білорусі

Фото: Associated Press

Корпорації засудили політику Олександра Лукашенка, пов'язану з насильством та порушеннями прав людини.

Великі європейські компанії відмовилися спонсорувати Чемпіонату світу з хокею 2021 року, якщо турнір не перенесуть з Білорусі.

Про свою позицію відкрито заявили знаменитий чеський виробник автомобілів "Skoda", а також дві німецькі компанії - бренд засобів особистої гігієни "Nivea" та компанія "Liqui Moly", що спеціалізується на виготовленні автомобільних масел.

Причина бойкоту - порушення прав людини в Білорусі та несолідарність з політикою Олександра Лукашенка.

Ми пишаємося тим, що є партнером чемпіонатів світу 28 років. Але ми також поважаємо і підтримуємо права людини. Тому "Skoda" відмовиться бути спонсором Чемпіонату світу з хокею 2021 року, якщо турнір прийматиме Білорусь

Офіційний Twitter "Skoda"

"Nivea виступає за повагу, єднання і протистоїть всім формам дискримінації та насильства. Зважаючи на нинішню ситуацію, ми вирішили, що бренд "Nivea" не буде спонсором Чемпіонату світу-2021, якщо він буде проводитися в Білорусі

Офіційний Twitter "Nivea"

"Liqui Moly" прагне до справедливості, поваги, свободи та захисту прав людини. Нинішня ситуація в Білорусі, а також політика влади, поводження з демонстрантами та очевидні порушення прав людини в Білорусі глибоко суперечать переконанням та цінностям компанії. З цієї причини ми відмовляємо спонсорувати Чемпіонату світу з хокею, якщо комітет Міжнародної федерації хокею збереже рішення про проведення змагань в Білорусі

Офіційний Instagram "Liqui Moly"

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Білорусі відберуть Чемпіонат світу з хокею, проте офіційного рішення про це поки що немає.

  • Чемпіонат світу з хокею заплановано на 21 травня - 6 червня 2021 року в Мінську та Ризі. Якщо Білорусь позбавлять права прийняти турнір, то частину матчів можуть зіграти в Празі (Чехія) або Братиславі (Словаччина).

Нагадаємо, акції протесту в Білорусі почалися після виборів президента, які відбулися 9 серпня 2020 року. Після оприлюднення даних перших екзит-полів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Вони переконані, що Олександр Лукашенко сфальсифікував їхні результати на свою користь. Почалися масові протести. Силовики жорстоко розганяють людей, застосовують силу, масово арештовують.

10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднила результати виборів. Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. 23 вересня у Палаці незалежності в Мінську потай провели інавгурацію Олександра Лукашенка — він "офіційно обійняв посаду президента Білорусі". Утім, багато країн світу це не визнають, вимагають перевиборів у країні та запровадили санкції проти самого Лукашенка і його найближчого оточення. Не визнає результатів президентських виборів у Білорусі й Україна.

"Дворові" акції протесту в Білорусі знову завершилися арештами

"Дворові" акції протесту в Білорусі знову завершилися арештами

Повʼязані теми:

Наступна публікація