Матч "Динамо" - "Маріуполь" відбудеться з глядачами

Матч "Динамо" - "Маріуполь" відбудеться з глядачами

Фото: ФК Динамо Київ

Секретар КДК УАФ пояснив, чому киянам обрали жорстку санкцію.

Київське "Динамо" отримало дискваліфікацію на 1 матч за расизм фанатів у матчі 14-го туру УПЛ з "Шахтарем". Але це покарання не поширюється на найближчий домашній поєдинок киян - проти "Маріуполя".

Гра "Динамо" - "Маріуполь" відбудеться 24 листопада з глядачами. Пряма трансляція на ТСН Проспорт.

"Клуб повинен офіційно отримати рішення і мати право на його оскарження", - пояснив секретар Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ Ігор Грищенко, якого цитує FootballHub.

За його словами, покарання "Динамо" було жорстким через повторення ситуації.

"У 2017 році була акція фанатів "Динамо" "100% білий" (акція називалася "Біла шиза", а "100% білий" - це текст на банері ультрас, - прим.), яка була розцінена нами як дискримінаційна.

Відповідальність за неї передбачена тією ж нормою правил - грошовий штраф і один матч без глядачів. Згідно з існуючими правилами і оскільки ця поведінка вболівальників киян була повторною, обрана більш жорстка санкція", - сказав Грищенко.

Фото: facebook.com/wbc.kyiv

Нагадаємо, у матчі "Шахтар" - "Динамо" розгорівся скандал через прояви расизму. Гру було зупинено на кілька хвилин, проте поєдинок дограли.

Фанати "Динамо" заявили, що проявів расизму не було, а вони проводили акцію на підтримку плямистих сов, які вимирають.

Тим часом Тайсон дискваліфікований на 1 матч та 2 умовно за непристойний жест у бік фанатів "біло-синіх". А "Шахтар" оштрафований через оголошення на стадіоні про расизм російською мовою.

 

 

Київські ультрас стверджують, що проявів расизму на матчі Шахтар - Динамо не було

Київські ультрас стверджують, що проявів расизму на матчі Шахтар - Динамо не було

Повʼязані теми:

Наступна публікація