Матч збірної України з Польщею може відбутися без глядачів

Матч збірної України з Польщею може відбутися без глядачів

Фото - Надія Мельниченко / Фото: ТСН Проспорт

Польська влада зробила висновки з італійського досвіду у боротьбі з поширенням коронавірусу.

У Польщі скасовують масові заходи через поширення коронавірусу, товариський матч збірної України, який заплановано на 31 березня у Хожуві, може відбутися без глядачів. Про це повідомляє wyborcza.pl з посиланням на заяву прем'єр-міністра Матеуша Моравецького.

Зазначається, що матчі Чемпіонату Польщі з футболу (Екстракляса) відбудуться за порожніх трибун.

"Італійці і німці зробили цей крок занадто пізно. Ми хочемо зробити це заздалегідь", - сказав Моравецький.

Видання додає, що ФІФА вже скасувала відбіркові матчі Чемпіонату світу, заплановані на березень і червень в азіатській зоні. В Європі ж скасування матчів викличе хаос: плейоф Євро-2020 повинен відбутися в березні, за його результатами визначаться всі учасники фінального турніру Чемпіонату Європи.

Раніше повідомлялося, що в Італії призупинено спортивні події, включаючи Серію А, до 3-го квітня.

Розглядається три варіанти розвитку подій на випадок подальшого поширення коронавірусу COVID-19 в Європі.

  1. Якщо інфекція продовжить поширюватися, то найбільш вірогідний варіант - перенесення Євро-2020, а національні чемпіонати будуть дограні влітку. Континентальну першість в такому разі проведуть восени або в 2021 році.
  2. Другий варіант полягає у відновленні розіграшу Серії А в травні і значному ущільненні графіка, команди будуть змушені проводити матчі кожні два-три дні. А поєдинки Кубка Італії при такому розкладі будуть зіграні в червні або серпні.
  3. Найгіршим сценарієм є повне скасування першості Італії. В такому разі чемпіонський трофей не дістанеться нікому, а місця в єврокубках будуть закріплені за клубами з урахуванням їхнього нинішнього становище в таблиці. При цьому Серія А буде розширена до 22 клубів: колективи, що перебувають в зоні вильоту, залишаться в Серії А, а з Серії B отримають підвищення в класі дві команди.
  • Без глядачів цього тижня відбудуться 5 єврокубкових поєдинків. У Лізі чемпіонів це матчі "Валенсія" - "Аталанта" та ПСЖ - "Боруссія" Дортмунд. У Лізі Європи - "Севілья" - "Рома", "Інтер" - "Хетафе" та "Олімпіакос" - "Вулверхемптон".
  • Також за закритими трибунами зіграють матч Ліги чемпіонів 18 березня "Барселона" - "Наполі".

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація