"Мізки стоять трохи по-іншому": у Росії готові відмовитися від зірки НХЛ через критику Путіна

"Мізки стоять трохи по-іншому": у Росії готові відмовитися від зірки НХЛ через критику Путіна

Фото: Associated Press

Один з найкращих хокеїстів світу не симпатизує чинній владі у своїй країні.

Колишній головний тренер збірної Росії з хокею Володимир Плющев заявив, що форвард "Нью-Йорк Рейнджерс" Артемій Панарін не гідний виступати за національну команду після його критики на адресу президента РФ Володимира Путіна.

"За збірну Росії повинні виступати люди, які люблять, поважають і цінують свою країну. А головне - вірні всім своїм принципам. Я думаю, що у Артемія мізки стоять трохи по-іншому. Він - ще не американець, але думаю, що вже і не росіянин.

Все те, що він говорив в Інтернеті і пресі - це, напевно, не дуже тягне на людину, яка буде з повною гідністю захищати кольори російського прапора.

Ніхто не заперечує, що Панарін - талановитий і цікавий гравець. Але питання стоїть про збірну Росії, де повинні виступати люди, які можуть покласти на вівтар Вітчизни навіть шматочок свого здоров'я", - цитує Плющева "Спорт день за днем".

  • У поточному розіграші НХЛ Панарін набрав 52 очки (16 голів + 36 передач) у 45 матчах. Це 12-й результат у Лізі і найкращий серед росіян.
  • Через критику влади в РФ Артемій може не потрапити до складу збірної і пропустити Чемпіонат Світу, який пройде від 21 травня до 6 червня в Ризі (Латвія).

Повʼязані теми:

Наступна публікація