"Напишіть це на моїй могилі": архівне відео з Марадоною стало вірусним після його смерті

"Напишіть це на моїй могилі": архівне відео з Марадоною стало вірусним після його смерті

Фото: Associated Press

У ролику Дієго зізнається, що сказав би на власному похороні.

У Мережі набрало популярність старе відео, в якому легендарний футболіст Дієго Марадона каже, що сказав би на власному похороні. 25 листопада 60-річний аргентинець помер у результаті серцевого нападу.

У 2005 році в ефірі програми La noche del 10 на аргентинському телебаченні вийшов ролик, в якому Марадона бере у себе інтерв’ю.

"Що б я сказав на власному похороні? Спасибі, що грав в футбол. Спасибі, що грав в футбол - спорт, який дарував мені радість, свободу. Це як тримати небо в руках. І спасибі м’ячу. Так і напишіть на могилі: "Спасибі м’ячу", - сказав Марадона.

Diego Armando Maradona habla sobre su muerte

Año 2005. Diego Maradona habla con sí mismo sobre su muerte. Ocurrió en "La noche del 10", su programa televisivo. "Si tuviera que decirle a Maradona una palabra en el cementerio, le diría gracias por haber jugado al fútbol". Eternamente en nuestros corazones, Diego

Опубліковано Bolavip Середа, 25 листопада 2020 р.

Як повідомлялося, в Аргентині оголосили триденний траур через смерть Марадони. Фанати його колишнього клубу "Наполі" зібралися біля відомого графіті Марадони, щоби вшанувати пам'ять легенди.

25 листопада 2020 року стало відомо про смерть Дієго Марадони. Його привезли до лікарні у важкому стані після серцевого нападу.

До цього Дієго потрапив до лікарні після свого 60-річчя, йому провели операцію на мозку. Марадону виписали 11 листопада і відправили на лікування від алкогольної залежності.

  • Марадона виступав за "Архентінос Хуніорс", "Бока Хуніорс", "Барселону", "Севілью" і "Ньюеллс Олд Бойз".  А найуспішніший відрізок кар'єри він провів у "Наполі". У складі якого виграв два чемпіонати, Кубок, Суперкубок Італії і Кубок УЄФА.
  • Марадона - учасник чотирьох чемпіонатів світу. Чемпіон світу 1986 року,  віцечемпіон світу 1990 року.
  • Автор "Голу століття", який ще отримав назву "Рука Бога". Під час ЧС-1986 року Марадона забив гол Англії в матчі 1/4 фіналу. Відзначився він лівою рукою, рефері ж вирішив, що м'яч був забитий головою. Аргентина виграла з рахунком 2:1.
  • У 2008-2010 роках працював тренером збірної Аргентини, з якою вийшов до чвертьфіналу Чемпіонату світу-2010.
  • Марадона також працював з клубами в ОАЕ і Мексиці. Останнім клубом, який він тренував, був аргентинський "Хімнасія і Есгріма".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація