Нікого не жаліє: хто з відомих спортсменів підхопив коронавірус

Нікого не жаліє: хто з відомих спортсменів підхопив коронавірус

Через цю небезпечну хворобу скасовують змагання або проводять їх за порожніх трибун.

Люди продовжують страждати від коронавірусу, який активно шириться світом. Ця небезпечна хвороба торкнулася і спорту.

ТСН Проспорт розповідає, хто зі спортсменів наразі підхопив коронавірус. Зазначимо, що наразі COVID-19 найбільше торкнувся футболістів.

УКРАЇНА

Зафіксований перший випадок зараження коронавірусом в Україні. Баскетболіст В'ячеслав Бобров захворів COVID-19 та зараз перебуває в лікарні. За його словами, він міг підхопити вірус, коли прямував з України до Іспанії.

Бобров виступає за іспанську команду "Фуенлабрада".

ІТАЛІЯ

Першим, хто з професійних гравців підхопив цю хворобу є виконавець клубу третього за силою дивізіону Італії "Пьянезе" (Серія C, прим.). 22-річний спортсмен вирішив ізолювати себе від суспільства. Тест на коронавірус показав позитивний результат, його відправили до лікарні. Він пропустив матч команди через жар і загальне нездужання.

Пізніше, ще двоє гравців того ж клубу підхопили зараження коронавірусом.

9 березня ветеран велогонок Італо Де Дзан помер на 95-му році життя в одній з лікарень Тревізо після зараження коронавірусом

Також підчепили коронавірус двоє гравців Серії А. Захисник " Ювентуса" Даніеле Ругані відправлений на карантин, як і вся команда. Матчі Серії А було призупинено ще від 9 березня.

Даніеле Ругані / Фото: Associated Press

12-го березня "Сампдорія" повідомила, що позитивний тест на коронавірус здав нападник Маноло Габб'ядіні.

13 та 14 березня березня "Сампдорія" повідомила, що коронавірусом заразилися ще 7 представників команди:  Альбін Екдаль, Омар Коллі, Мортен Торсбю, Антоніно ла Гуміна, Фабіо Депаолі, Бартош Берешинські та лікар команди Амедео.

Альбін Екдаль / Фото: Associated Press

13 березня "Фіорентина" повідомила, що нападник Душан Влахович здав позитивний текст на коронавірус. Клуб активізував всі процедури ізоляції, які вимагає закон.

14 березня "Фіорентина" повідомила, що коронавірусом заразилися ще 3 представники команди: форвард Патрік Кутронезахисник Херман Песселья та фізіотерапевт Стефано Дайнеллі.

Загалом, за слова президента "фіалок" Рокко Коміссо, у клубі заражені COVID-19 від восьми до десяти представників клубу. Серед них, троє гравців.

17 березня "Ювентус" повідомив, що коронавірусом заразився другий футболіст команди - французький півзахисник Блез Матюїді.

Фото: Associated Press

21 березня Нападник "Ювентуса" Пауло Дібала повідомив, що він та його дівчина Оріана інфіковані коронавірусом, але почуваються добре. Дібала став третім гравцем "Ювентуса", в якого діагностовано COVID-19.

Коронавірусом захворім й гравець "Верони" - Маттіа Дзаканья. Наразі вся команда перебуває на карантині, а сам 24-річний Дзаканья почувається добре.

Багаторічний капітан "Мілана", а нині технічний директор клубу, Паоло Мальдіні здав позитивний тест на коронавірус.

Захворювання також виявили у його 18-річного сина  Даніеля, який зараз виступає за "червоно-чорних". Зазначається, що 51-річний Паоло контактував з людиною, яка заразилася COVID-19.

Офіційний сайт "россонері" повідомив, що вони вже відбули необхідні два тижні в самоізоляції, почуваються добре і будуть дотримуватися заходів карантину до одужання.

Півзахисник італійської "Венеції" Антоніо Вакка заразився коронавірусом. Футболіст нормально почувається і проводить час вдома на самоізоляції.

НІМЕЧЧИНА

Хвороба атакувала і двох футболістів німецького "Ганновера" - Тімо Хюберс та Яннес Хорн.

Тімо Хюберс

Також постраждав й гравець "Герти" Максіміліан Міттельштадт. Вся команда піде на двотижневий карантин, а кожен футболіст отримає індивідуальний план тренувань.

Зафіксований перший випадок зараження в "Айнтрахті". Наразі ім'я хворого не розголошується. Вся команда пройде повне дослідження та буде відправлена на двотижневий карантин. Пізніше, "орли" повідомили про зараження ще одного гравця. Щоправда, його ім'я також залишається таємницею.

Заражений гравець "Падерборна" Лука Кіліан.

 


АНГЛІЯ

13 березня лондонський "Арсенал" на офіційному сайті оголосив, що головний тренер команди Мікель Артета здав позитивний тест на коронавірус.

Мікель Артета / Фото: twitter.com/arsenal

Також COVID-19 виявлено у гравця "Челсі" Каллума Хадсон-Одої, клуб відправився на каранитинЗгодом футболіст заявив, що одужав.

Каллум Хадсон-Одої / Фото: Associated Press

 

Крім того, на карантин відправили гравця "Манчестер Сіті" Бенжамена Менді, його перевіряють на коронавірус.

Бенджамен Менді / Фото: Associated Press

13 березня АПЛ призупинила всі матчі до 3-го квітня.

Троє футболістів "Портсмута" здали позитивні тести на коронавірус. Цими гравцями стали: Джеймс Болтон (25 років), Енді Кеннон (24), Шон Рагетт (26), Росс Маккрорі та Шон Рагетт.

Не оминув коронавірус й гравця "Брайтона". Про це повідомив директор клубу Пол Барбер. Наразі ім'я хворого не повідомляється. Клуб протестував трьох футболістів, які мали симтоми COVID-19, та в одного виявився позитивний результат.

У колишнього гравця і тренера "Ліверпуля" Кенні Далгліша виявили коронавірус. Про це повідомив офіційний сайт мерсисайдського клубу. 69-річного Далгліша протестували на COVID-19 виходячи з нових вимог, незважаючи на те, що у нього не було симптомів. Результат виявився позитивним, але симптомів досі немає.

Фото: Associated Press

ІСПАНІЯ

Зафіксували перший випадок зараження коронавірусом і в Примері.

Ним став центральний захисник "Валенсії" - Езікель Гарай.

Пізніше, "кажани" заявили про ще чотири випадки зараження цією небезпечною хворобою. Позитивий тест здали ще двоє гравців - Елякім Мангаля і Хосе Гайя та двоє людей з тренерського персоналу. Всі вони самоізолювалися і почуваються добре.

Загалом, у "Валенсії" повідомили про 35% заражених гравців.

Хосе Гайя / Фото: Associated Press

18 березня у шести гравців і членів тренерського штабу "Еспаньйола" виявили коронавірус.

По це повідомив офіційний сайт іспанського клубу. Імена тих, хто підхопив небезпечну хворобу, не називаються.

За словами головного тренера "папуг" Абелардо Фернандеса, у всіх заражених спостерігаються легкі симптоми і вони дотримуються порад лікарів.

21 березня тест китайського півзахисника "Еспаньйола" У Лея на COVID-19 показав позитивний результат.

28-річний футболіст заразився в Іспанії, повідомляє видання AS. У гравця спостерігаються помірні симптоми. Він проходить курс лікування у своєму будинку в Барселоні.

Іспанський "Алавес" повідомив про те, що одразу 15 представників клубу інфіковані коронавірусом.

Серед них 3 гравців, 7 тренерів і 5 працівників клубу. Імена заражених не повідомляються.

У Сегунді (другий за силою дивізіон Іспанії, прим.) також є один хворий. Ним став форвард "Ельче" Жонатас. Його вже відправили на двотижневний карантин.

Колишній президент мадридського "Реала" Лоренсо Санс помер у віці 76 років через зараження COVID-19.

17 березня ексвласник іспанської "Малаги" з підозрою на коронавірус потрапив до лікарні у важкому стані. Пізніше діагноз підтвердився.

Колишній головний тренер "Еспаньйола" Беніто Жоанет став черговою жертвою пандемії коронавірусу.

Спеціаліст помер від хвороби на 85 році життя, що підтвердила пресслужба іспанського клубу.

Раніше у Жоанета діагностували COVID-19, який погіршив і без того поганий стан тренера. Декілька місяців тому екскерманич каталонців переніс інсульт.

Заразився коронавірусом й гравець клубу Сегунди - "Жирона". Наразі ім'я хворого не розголошується. Гравець відчув усі симптоми, які притаманні COVID-19. Пізніше, він здав тест, який виявився позитивним.

Дістався вірус й "Барселони". Працівник медичної служби Рамон Канал захворів на COVID-19. Також, пандемія не обійшла стороною й медичного працівника гандбольної команди "блаугранас" - Антоні Гут'єрреса. 

28 березня стало відомо про масштабне зараження коронавірусом в іспанській "Валенсії".

Як повідомляє Marca, COVID-19 підтверджений у 25 осіб, серед них 10 футболістів головної команди і 15 співробітників клубу.

"Валенсія" не стала розкривати прізвища, щоб не нагнітати обстановку навколо тих, хто захворів.

ТУРЕЧЧИНА

Титулований тренер стамбульського "Галатасарая" Фатіх Терім також підхопив коронавірус. Наразі керманич "левів" перебуває в лікарні, де за його словами він почувається дуже добре.

Не обійшов стороною COVID-19 й двох інших грандів Чемпіонату Туреччини - "Бешикташ" та "Фенербахче". У кожному клубі заразився коронавірусом гравець та представник медичної служби. Наразі імена хворих не розголошуються, зараз вони перебувають на карантині. Всі інші здали негативний тест.

Здали позитий тест на коронавірус й троє турецьких боксерів, які виступали на Олімпійському відборі в Лондоні. Там була й збірна України. Зазначимо, що голова турецької Федерації боксу обурений рішенням не скасувати ці змагання одразу.

Підхопили небезпечний вірус й у баскетбольному клубі "Фенербахче". Там захворіли на COVID-19 один гравець та троє співробітників. Це перший подібний випадок серед команд Євроліги.

Легендарний турецький голкіпер Рюшту Речбер заразився коронавірусом. Ексголкіпер "Бешикташа" та "Фенербахче" за декілька днів захворів на COVID-19, в нього моментально почали проявлятися симптоми. Про це розповіла його дружина. Зараз Речбер перебуває в лікарні.

 

БРАЗИЛІЯ

Відомий тренер Жорже Жезуш, який наразі працює з "Фламенго" здав позитивний допінг-тест на коронавірус. В усіх інших працівників не уло виявлено цієї хвороби. Згодом, Жезуш має здати для підтвердження другий тест. Наразі його ста лікарі оцінюють, як стабільний.

Бразильський тенісист Тьяго Сейбот Вайлд заразився коронавірусом.

Про це сам спортсмен повідомив на своїй сторінці в Twitter.

ЯПОНІЯ

Відомо й про захворювання президента Японської футбольної асоціації Кодзо Тасіма. Він займається підготовкою до Олімпіади-2020 та є віце-президентом Японського олімпійського комітету.

Наразі про стан здоров'я 62-річного Тасіми нічого не повідомляється. 

Коронавірусом заразилися й троє бесболістів. Позитивні тести на COVID-19 здали: Шинтаро Фуджинамі, Хаято Іто та Кеніа Нагасакі. Усі вони представляють клуб "Хансін Тайгерс".

США

Відомо й про три випадки захворювання баскетболістів НБА Руді Гобера, Крістіана Вуда та Донована Мітчелла. Перед тим, як заразитися коронавірусом, Гобер насміявся з паніки через пандемію.

Чотири гравці "Бруклін Нетс" здали позитивний тест на коронавірус. У одного з баскетболістів були симптоми захворювання, у трьох - не було.

Форвард "Нетс" Кевін Дюрант зізнався, що у нього виявлений коронавірус. Імена інших баскетболістів, які здали позитивний тест на COVID-19, поки не повідомляються.

COVID-19 заразилися троє представників "Філадельфії". Наразі невідомо, чи є серед них гравці. Хворі будуть відправлені на самоізоляцію, а клуб піде на двотижневий карантин.

Підтвердилося зараження у двох баскетболістів "Лос-Анджелес Лейкерс". Наразі невідомо, хто з гравців захворів коронавірусом. Уся команда вирушила на карантин, а хворі самоізолювалися.

Захисник "Бостона" Маркус Смарт заражений COVID-19. Про це розповів сам гравець.

"П'ять днів тому у мене взяли тест на коронавірус і сьогодні результат виявився позитивним. Добре, що весь цей час я був на карантині. COVID-19 потрібно сприймати дуже серйозно. Я знаю, що це пріоритетне питання наших експертів в галузі охорони здоров'я та ми повинні проходити тестування якнайшвидше".

Заразився й тренер клубу НФЛ "Нью-Орлеан Сейнтс" - Шон Пейтон. Це перший подібний інцидент у цій лізі.

Колишній гравець НБА Джейсон Коллінз здав позитивний тест на COVID-19.

Коронавірус діагностований у скаута клубу НБА "Детройта", за який виступає українець Святослав Михайлюк.

Підхопив небезпечну хворобу хтось з гравців клубу НХЛ "Колорадо". Він відчув симптоми вдома, а потім здав позитивний тест. За деякий час його стан поліпшився та він одужав. Наразі ім'я цього хокеїста не повідомляється.

КАНАДА

Перший випадок зараження коронавірусом зафіксований у НХЛ. Ним став гравець "Оттави Сенаторз". Ним став росіянин Максим Зайцев. Також "Оттава" повідомила про зараження й другого виконавця. Наразі його ім'я не повідомляється.

КИТАЙ

У експівзахисника "Манчестер Юнайтед" Маруана Феллаїні, який зараз виступає за китайський "Шандонг Луненг", виявлений вірус COVID-19.

Бельгієць здав тест на коронавірус після повернення 20 березня в Китай, повідомляє Goal.com.

Жодних симптомів у футболіста немає, він вирушив на двотижневий карантин.

ТСН Проспорт продовжує стежити за цією ситуацією та оперативно інформуватиме вас щодо нових випадків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація