Німецькі технології: УЄФА знайшов спосіб, як пускати глядачів на футбол під час пандемії

Німецькі технології: УЄФА знайшов спосіб, як пускати глядачів на футбол під час пандемії

Фото: Associated Press

Для роботи системи потрібні термочутливі камери.

Європейський футбольний союз (УЄФА) протестував нову систему, яка має допомогти повернути глядачів на трибуни під час пандемії коронавірусу.

Представників УЄФА надихнула система, розроблена німецькою компанією G2K. Її використовували під час матчу за Суперкубок УЄФА "Баварія" - "Севілья", який відбувся 24 вересня у Будапешті.

На стадіоні "Ференц Пушкаш" було встановлено 22 термальних сканера, які автоматично перевіряли температуру у 15,5 тисячі уболівальників, присутніх на трибунах.

Система також перевіряла наявність масок на обличчях вболівальників і зробила необов'язковим особистий контакт стюардів з ними, пише The Athletic. Окрім температурного скринінгу і наявності масок, вона контролює управління натовпом і відстежує, чи дистанціюються вболівальники під час матчу.

УЄФА вивчає можливість впровадження системи на матчах Ліги націй після  узгодження з місцевою владою.

Нова система була успішно застосована під час матчу між "Боруссією" Дортмунд і "Гертою" в Чемпіонаті Німеччини, її також тестували в Іспанії і хотіли випробувати в Англії.

Головною вимогою для використання системи є установка термочутливих камер. Повідомляється, що вартість її використання в одному матчі обходиться в суму близько 115 тисяч доларів.

  • В Україні дозволяється проводити матчі з уболівальниками у разі узгодження з організаторами змагань 
  • Кількість глядачів не повинна перевищувати 25% від місткості стадіону, а вболівальники мають дотримуватися правила соціального дистанціювання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація