Новий тренер для збірної України: кого "сватають" на місце Шевченка і коли чекати на призначення

Новий тренер для збірної України: кого "сватають" на місце Шевченка і коли чекати на призначення

Фото: УНІАН

На посаду, що звільнилася, вже є кілька кандидатів.

У неділю, 1 серпня, Андрій Шевченко ошелешив футбольну громадськість країни заявою про те, що у нього закінчився термін дії контракту з Українською асоціацією футболу (УАФ), тому він залишає національну збірну.

Рішення 44-річного фахівця про відхід викликало чимало запитань: Які передумови були до такого повороту подій? Чому з тренером не подовжили контракт? Які кроки робилися УАФ для запобігання відходу керманича?..

Але зараз для збірної України куди важливіше інше: хто очолить її посеред відбіркового турніру Чемпіонату світу-2022, коли до наступного офіційного матчу залишається всього лише місяць?

В УАФ вже повідомили, що ім'я наступника Шевченка буде названо 9 серпня, коли відбудеться засідання Виконкому організації, який і затвердить нового тренера для національної команди.

Хто очолить збірну

У ЗМІ вже з'явилася інформація, що стати керманичем "синьо-жовтих" можуть Мирон Маркевич і Олексій Михайличенко, які вже мають досвід роботи з ними.

Згадуються також й інші імена. Одним з найбажаніших серед них для багатьох є Сергій Ребров, який вже домагався успіху на клубному рівні.

Фото: twitter.com/ALAHLI_FCEN

Також серед кандидатів називаються асистент Шевченка у збірній Олександр Шовковський і Віктор Скрипник, луганська "Зоря" якого намагається стати третьою силою в нашому футболі.

Не виключається, що очолити "синьо-жовтих" може й іноземний фахівець, але конкретних імен доки не називається.

А кого ви хочете бачити наступним керманичем збірної України?

Повʼязані теми:

Наступна публікація