Олімпійські ігри-2020 - день 9: результати виступів українців за 1 серпня

Олімпійські ігри-2020 - день 9: результати виступів українців за 1 серпня

Фото: Associated Press

Михайло Романчук приніс Україні перше "срібло" в Токіо.

У неділю, 1 серпня, українці продовжили боротьбу за нагороди на Олімпійських іграх-2020 у Токіо. Наші спортсмени були представлені всього у 2 дисциплінах з 25, в яких розіграли нагороди цього дня.

Цього дня скарбничка України поповнилася одною нагородою - "сріблом" Михайла Романчука в плаванні.

ТСН Проспорт розповідає, як виступили українці на Олімпіады-2020 1 серпня.

  • Павло Коростильов посів 15-те місце після першого дня кваліфікації в кульовій стрільбі зі швидкісного пістолета на 25 м. Змагання продовжаться 2 серпня, до фіналу пройдуть шестеро найкращих.
  • Ірина Новожилова та Ірина Климець не кваліфікувались до фіналу в метанні молота. Климець посіла 21-ше місце з результатом 68,29 метра. Новожилова показала 30-й результат - 59,85 м.
  • Наталя Стребкова не пробилася до фіналу на 3000 метрів з бар'єрами, посівши у кваліфікації 35-те місце.
  • Марина Бех-Романчук пройшла до фіналу в стрибках у довжину. У кваліфікації Бех-Романчук показала десятий результат - 6:71 метра.
  • Михайло Романчук завоював срібну медаль на дистанції 1500 метрів вільним стилем, показавши результат 14:40.66. Ще один українець Сергій Фролов фінішував восьмим - 15:04.26.
  • Ленур Теміров пробився до бронзового фіналу в греко-римській боротьбі. Українець, який виступає у ваговій категорії до 60 кг, програв в півфіналі японцю Кенітіро Фуміті (1:5). На шляху до півфіналу українець переміг Ельмурата Тасмурадова з Узбекистану (5:0) і Армена Мелікяна з Вірменії (8:4).
  • Олександр Хижняк - бокс (вагова категорія до 75 кг) гарантував собі медаль Олімпіади в Токіо. Хижняк пробився до півфіналу, перемігши в 1/4 фіналу Еурі Седено Мартінеса з Домініканської Республіки роздільним рішенням суддів - 4:1. Згідно з регламентом, в разі поразки в півфіналі спортсмен одразу отримує "бронзу". За вихід до фіналу Хижняк позмагається з Еуміром Марсьялем з Філіппін.
  • Алла Белінська - вільна боротьба (вагова категорія до 76 кг) не подолала 1/8 фіналу, програвши Чжоу Цянь з Китаю (3:4).
  • Ірина Деха - важка атлетика (вагова категорія до 76 кг) не змогла завоювати медаль Олімпіади. 25-річна українка з трьох спроб не взяла вагу 131 кг у поштовху і завершила виступи з нульовим результатом. Після першої вправи - ривка - Деха йшла на другому місці.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Олімпійські Ігри 2020
Наступна публікація