П'ять клубів Першої та Другої ліг зі списку Нацполіціі не беруть участі в "договірняках" або борються з ними

П'ять клубів Першої та Другої ліг зі списку Нацполіціі не беруть участі в "договірняках" або борються з ними

Фото: ФК Десна

Серед них і "Десна", яка вийшла до УПЛ.

П'ять команд Першої та Другої ліг, які увійшли в список Нацполіціі, не беруть участі в договірних матчах або борються з ними за першого ж сигналу.

До числа цих клубів увійшли "Десна", "Інгулець", "Оболонь-Бровар", "Прикарпаття" і "Нікополь", повідомили в програмі Профутбол.

Також зазначається, що договірними матчами заплямовані одразу 10 клубів Прем'єр-ліги, в тому числі, які не ввійшли в список Нацполіціі.

Всього ж МВС розглядає 57 епізодів з договірними матчами в Україні. Крім того, є інформація, що ряд арбітрів робили ставки на свої ігри.

Нагадаємо, під час брифінгу Нацполіції щодо проведення масштабної спецоперації щодо договірних матчів в Україні було представлено карту клубів, які вплутані у скандал. Загалом під підозру потрапили 35 клубів. Серед них 5 клубів Прем’єр-ліги та 16 Першої ліги.

За даними МВС, за рік організатори матчів із фіксованим результатом заробляли до 5 мільйонів доларів. Ставки робили в основному на ресурсах букмекерських контор, які зареєстровані в країнах Азії.

Зазначимо, "Десна" за підсумками сезону забезпечила собі вихід до Прем'єр-ліги, "Інгулець" і "Оболонь-Бровар" грають в Першій лізі, "Прикарпаття" туди піднялося, а "Нікополь" грає у Другій лізі.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація