Перед матчами Прем’єр-ліги обов’язково звучатиме гімн України

Перед матчами Прем’єр-ліги обов’язково звучатиме гімн України

Фото: ФК Шахтар

До цього виконання гімну перед грою було на розсуді команд.

ФФУ ввела обов’язкове виконання Державного гімну України перед початком кожного поєдинку Прем’єр-ліги.

Відповідне рішення прийнято на Виконкомі федерації. Відповідні зміни внесено до Регламенту Всеукраїнських змагань серед команд клубів Української Прем’єр-ліги сезону 2017/2018 рр.

"Протягом останніх років практика виконання Державного Гімну України вже стала звичною для вітчизняного Чемпіонату з футболу. І це природно, враховуючи продовження війни за Незалежність України на Сході нашої держави. Крім того, виконання Гімну є патріотичною традицією для десятків тисяч наших вболівальників, які відвідують поєдинки УПЛ.

Тому, внесення відповідних змін до Регламенту змагань, які закріплять цю практику, є хоч і формальністю, але важливим і своєчасним рішенням", - прокоментував президент ФФУ Андрій Павелко.

Раніше перед початком матчу 4-го туру УПЛ "Шахтар" – "Маріуполь" (3:1), який відбувся у серпня в Харкові, не пролунав гімн України, що обурило багатьох уболівальників.

Після чого без програвання гімн свої матчі провели "Чорноморець" з "Олександрією" та "Зоря" з "Олімпіком". Проте це не було порушенням регламенту, а віднині – буде.

Повʼязані теми:

Наступна публікація