Перемоги "Динамо" і "Колоса" наблизили Україну до топ-10 в таблиці коефіцієнтів УЄФА

Перемоги "Динамо" і "Колоса" наблизили Україну до топ-10 в таблиці коефіцієнтів УЄФА

"Динамо" відкрило євросезон перемогою над АЗ Алкмааром / Фото: ФК Динамо Київ

Нашій асоціації потрібно до кінця сезону піднятися на дві сходинки, щоб не втратити пряму путівку в Лігу чемпіонів.

Перемоги київського "Динамо" та ковалівського "Колоса" у кваліфікації єврокубків принесли Україні важливі очки в таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Прохід українських клубів до наступних раундів допоміг нашій національній асоціації скоротити відставання від найближчих конкурентів - Туреччини та Австрії. Набравши у стартових матчах сезону 1,4 бала, Україна відіграла в Австрії 0,4 очка, а в Туреччини - 0,2 бала.

Наразі Україна (27,700) перебуває на 12-й позиції в таблиці коефіцієнтів УЄФА, Туреччина - 11-та (28,200), Австрія - 10-та (29,625).

В України та Туреччини залишається п'ять з п'яти представників в єврокубках, Австрія одного вже втратила - "Хартберг" вилетів з Ліги Європи, програвши польському "Пясту".

Зазначимо, що 10-те місце цьому рейтингу УЄФА дозволяє чемпіону країни отримати автоматичну путівку в груповий етап Ліги чемпіонів.

  • В раунді плейоф Ліги чемпіонів "Динамо" зустрінеться з бельгійським "Гентом". 23 вересня / 22:00 команди зустрінуться в Бельгії, а 29 вересня / 22:00 проведуть матч-відповідь на НСК "Олімпійський".
     
  • В 3-му відбірковому раунді Ліги Європи "Колос" на виїзді зіграє з хорватською "Рієкою". Також у бій вступить чернігівська "Десна", яка в Німеччині гратиме проти представника Бундесліги "Вольфсбурга". Поєдинки відбудуться у четвер, 24 вересня. Кваліфікація Ліги Європи цього сезону грається в форматі одного матчу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація