Пішли на поступки: клубам АПЛ дозволять грати на домашніх стадіонах

Пішли на поступки: клубам АПЛ дозволять грати на домашніх стадіонах

Фото: Associated Press

Влада погодилася переглянути рішення про нейтральні майданчики.

Клуби англійської Прем'єр-ліги (АПЛ) отримають дозвіл проводити матчі на домашніх стадіонах після поновлення чемпіонату. Наразі він призупинений через пандемію коронавірусу.

11 травня відбулася наради керівників клубів, вони обговорили "Проєкт Рестарт", яким передбачено догравання матчів на нейтральних полях. Однак клуби висловили бажання грати на своїх аренах.

Рішення щодо цього питання буде ухвалено після переговорів між футбольним керівництвом, представниками влади і поліцією, пише The Times.

Це все ще залежить від того, наскільки поліція буде задоволена прийнятими заходами. Але якщо ми переконаємося, що проводити матчі вдома безпечно, є бажання це здійснити. Влада знає, яку роль зіграв футбол в закликах людей залишатися вдома, тому йому хочуть допомогти

цитує The Times своє джерело

Тим часом, як зазначає Daily Mail, декілька поліцейських органів підтримують ідею проведення матчів на домашніх аренах. Якщо клуби зможуть покрити витрати на те, щоб не пускати до стадіони вболівальників, їм дозволять грати вдома.
 

КОЛИ ПОНОВИТЬСЯ СЕЗОН АПЛ

Наразі планується поновлення матчів на 12 червня. Поєдинки проводитимуть без глядачів. 
 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ АПЛ 2019/20 / ХТО ЛІДЕР

В АПЛ залишилося зіграти 9 турів, тобто 92 матчі. Турнірну таблицю очолює "Ліверпуль" з відривом від найближчого переслідувача у 25 очок. "Червоним" залишилося здобути 2 перемоги, щоб стати чемпіонами вперше від 1990 року.

ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ В ІНШИХ ЛІГАХ

Поки що найближчою до поновлення сезону є німецька Бундесліга. 6 травня уряд Німеччини дозволив поновити чемпіонат. Матчі стартують 16 травня.

Дочасно здалися у Нідерландах та Франції. Нідерландську Ередивізію завершено без визначення чемпіона. А у французській Лізі 1 чемпіоном став ПСЖ. Це сьоме чемпіонство парижан за вісім років.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація