Прокуратура хоче домашнього арешту для фігуранта справи про крісла на "Олімпійському"

Прокуратура хоче домашнього арешту для фігуранта справи про крісла на "Олімпійському"

Підприємцю загрожує 20-мільйонний штраф і п'ять років ув'язнення.

На кріслах для НСК "Олімпійський" під час підготовки до Євро-2012 було привласнено 5 мільйонів гривень. На таку суму не сплатив податки підприємець, який постачав сидіння на стадіон, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ми свої зобов'язання виконали і все поставили. Всі платежі були зроблені згідно законодавства. На минулому тижні мене викликали на допит, як свідка, а потім перевели мене в категорію підозрюваних", - розповів директор фірми "Спецпостач" Олег Баркар. Прокуратура вважає, що він ухилився від сплати податків завдяки фіктивним фірмам і контрактам. "Під час будівництва НСК "Олімпійський" підприємство "Спецпостач" поставила туди крісла на сумму майже 7 мільйонів доларів США. При цьому, ми встановили, що директор цього підприємства використовував документи фіктивних підприємств для заниження бази оподаткування", - пояснив прокурор Андрій Андрєєв.

Скандальні крісла дотепер стоять на стадіоні. "Змонтовано 70 тисяч 50 крісел. Скільки було крісел на стадіоні, стільки їх і лишилося. Ну, за виключенням нашого запасу, котрий регулярно змінюється, тому що після кожного матчу кілька крісел буває зламано", - пояснив директор з питань зовнішніх зв'язків НСК "Олімпійський" Віктор Анісімов. Вже у вівторок суд розгляне питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному підприємцю. Прокурор наполягатиме на домашньому арешті аж до закінчення розгляду справи.

Кореспондент ТСН Тетяна Боковня

Директору компанії, що постачала крісла для НСК "Олімпійський" загрожує штраф та позбавлення волі

Директору компанії, що постачала крісла для НСК "Олімпійський" загрожує штраф та позбавлення волі

Повʼязані теми:

Наступна публікація