Прославлена одним матчем жінка-арбітр вперше судитиме поєдинок чемпіонату Німеччини

Прославлена одним матчем жінка-арбітр вперше судитиме поєдинок чемпіонату Німеччини

Фото: Reuters

Раніше вона запам'яталася дещо в незвичайному епізоді.

Бібіана Штайнхаус, яка прославилася у матчі другого дивізіону чемпіонату Німеччини, буде працювати у вищій лізі.

Це трапиться 10-го вересня у грі 3-го туру Бундесліги між "Гертою" та "Вердером". Слід зазначити, що 38-річна жінка-арбітр вже працювала у цьому сезоні на зустрічі за участю представника "еліти" - вона обслуговувала матч Кубку Німеччини між командою з третього дивізіону "Хемніцером" та чинним чемпіоном Бундесліги мюнхенською "Баварією".

У середині травня 2017 року вже повідомлялося про те, що саме Штайнхаус стане першою жінкою, яка судитиме матчі вищого дивізіону.

Слід зазначити, що вона отримала ліцензію арбітра ФІФА в 2005 році, після чого працювала на іграх нижчих дивізіонів та як раз Кубка Німеччини.

Нагадаємо, що Бібіана Штайнхаус відома за матчем другої Бундесліги саме за участю берлінської "Герти" - випадок стався 4-го жовтня 2010 року на грі проти "Алеманії".

Півзахисник "Герти" Пітер Німаєр намагався хлопнути арбітра по плечу, проте, замість цього, торкнувся грудей Штайнхаус. Тим не менш, через деякий час футболіст вибачився та пояснив свій вчинок тим, що навіть не дивився у її сторону, так як повністю був сконцентрований на грі. Можна бути впевненим у тому, що на цей раз цього не трапиться, так як Німаєр зараз захищає кольори "Дармштадту".

Цікавий також і той факт, що Штайнхаус є співробітником поліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація