Путін пообіцяв не забороняти російським спортсменам їхати на Олімпіаду-2018 в нейтральному статусі

Путін пообіцяв не забороняти російським спортсменам їхати на Олімпіаду-2018 в нейтральному статусі

Фото: Reuters

Влада Росії не буде перешкоджати олімпійцям.

Президент Росії Володимир Путін прокоментував відсторонення збірної РФ від участі в Олімпійських іграх у 2018 році в Пхенчхані.

Тільки "чисті" російські спортсмени зможуть змагатися в Іграх і під нейтральним прапором. На нагородженні для них буде звучати олімпійський гімн.

Багато хто закликав спортсменів відмовитися від цього і влаштувати бойкот.

"Ми, поза всяким сумнівом, не будемо оголошувати жодної блокади, не будемо перешкоджати нашим олімпійцям брати участь, якщо хтось із них захоче взяти участь особисто", — заявив Путін, якого цитує його "Интерфакс".

Він також заявив, що Росія сама дала привід, а ним "скористалися не зовсім чесним чином".

Також Путін назвав звинувачення головного інформатора WADA Григорія Родченкова "голослівними".

"Засновані в основному на свідченнях людини, моральні та етичні установки якої і психічний стан якої викликають багато запитань; нічого іншого просто немає", - додав президент РФ.

Зазначимо, що Путін заявив, що буде брати участь у виборах президента Росії у березні 2018 року.

Нагадаємо, 5 грудня МОК призупинив членство Олімпійського комітету Росії, а збірну РФ дискваліфіковані Олімпіади-2018. "Чисті" російські спортсмени можуть виступити в Пхенчхані під олімпійським прапором.

Рішення ухвалювалося на основі висновків, зроблених двома комісіями: Дениса Освальда і Самуеля Шмідта. Перша займалася повторною перевіркою допінг-проб учасників Олімпійських ігор в Сочі, друга розслідувала причетність російських чиновників до допінгових махінацій.

За вживання допінгу МОК вже відібрав у Росії 11 медалей. Росія втратила перше місце Олімпіади в Сочі за кількістю медалей.

У 2016 році розгорівся допінговий скандал після доповідей Макларена, який очолював розслідування WADA.

У них йшлося про те, що російські спортсмени були залучені в маніпуляції з допінг-пробами на Олімпіаді 2014 року в Сочі. Крім того, Мутка звинуватили в допінгових махінаціях, а до заміни допінг-проб на "чисті" були причетні вищі урядовці Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація