Расистський скандал: вундеркінда "Барселони" порівняли з "чорним утікачем від поліції", клуб подасть до суду

Расистський скандал: вундеркінда "Барселони" порівняли з "чорним утікачем від поліції", клуб подасть до суду

Ансу Фаті / Фото: Associated Press

Слова іспанського журналіста викликали шалений резонанс серед футбольної спільноти.

Гучний скандал розгорівся після матчу 1-го туру Ліги чемпіонів, в якому "Барселона" на домашній арені розгромила угорський "Ференцварош" з рахунком 5:1.

Журналіст видання ABC Сальвадор Сострес в аналітичному матеріалі, присвяченому зустрічі на "Камп Ноу", дозволив собі неоднозначне висловлювання щодо одного з героїв поєдинку нападника Ансу Фаті. Зокрема, він порівняв 17-річного іспанського футболіста з "чорним вуличним торговцем, який тікає від поліції".

У Ансуї, який біжить, є щось від газелі. Він має вигляд молодого чорного вуличного торговця, який мчить по Пасео-де-Грас, кричить: "Вода, вода!", - або оголошує про прибуття поліції. Відлуння джунглів в центрі міста. Тепер таке не трапляється, тому що для Ади Колау (мер "Барселони" - прим.) злочинцями є поліцейські, а не мантерос (мігранти з Африки - прим.), яким більше не потрібно тікати

Сальвадор Сострес, ABC

Як повідомляє Mundo Deportivo, каталонський клуб розцінив таку оцінку свого гравця як расизм та подасть позов до суду проти журналіста та його видання.

Сам Сострес попросив вибачення у Фаті і пояснив, що намагався возвеличити красу рухів гравця і шкодує, що його слова були сприйняті інакше.

У Мережі багато футболістів та представників ЗМІ заступилися за Ансу.

Одноклубник Фаті Антуан Грізманн виклав скандальний уривок статті в Twitter та обурився: "Ансуї - винятковий хлопчик, який заслуговує на повагу, як і будь-яка людина. Ні расизму і хамству".

Колишній вихованець "Барселони" Марк Кросас назвав кореспондента ABC "расистським виродком", а журналіст Хосе Рамон де ла Морена закликав "не читати нісенітницю" від Сальвадора. Автор La Gazetta dello Sport Філіппо Річчі описав статтю як "неймовірний расизм".

Колишній футболіст "блаугранас" та збірної Англії, а нині експерт на британському телебаченні, Гарі Лінекер написав: "Огидно, ніби ми повернулися на 50 років назад".

  • Фаті є вихованцем "Барселони". У минулому році він приєднався до головної команди каталонців, а в 2020-му отримав виклик до збірної Іспанії.
  • У нинішньому сезоні на рахунку 17-річного таланта 4 голи в п’яти матчах за "синьо-гратанатових" у всіх турнірах.
  • "Барселона" є суперником київського "Динамо" у груповому етапі Ліги чемпіонів. 4 листопада команди зустрінуться на "Камп Ноу", а 24 листопада в Києві на "Олімпійському".

Повʼязані теми:

Наступна публікація