Рестарт УПЛ: названі обов’язкові умови для повернення українського футболу

Рестарт УПЛ: названі обов’язкові умови для повернення українського футболу

Фото: ФК Шахтар

Перший матч після коронавірусної паузи може відбутися 30 травня.

Виконавчий директор української Прем’єр-ліги Євген Дикий поділився планами догравання Чемпіонату України, розіграш якого призупинено від 17 березня через пандемію коронавірусної інфекції.

Функціонер підтвердив інформацію ЗМІ, які раніше повідомляли, що матчі УПЛ можуть поновитися 30 травня. За його словами, це станеться за двох умов: послаблення загальнодержавного карантину і проведення тестів на COVID-19.

"Клубам був представлений оптимістичний сценарій поновлення нашого чемпіонату. Плануємо 30 травня проведення першого матчу. Обов’язковою умовою буде проведення тестування на наявність або відсутність COVID-19 у футболістів, всього штабу і персоналу клубів", - заявив Дикий в ефірі програми Великий Футбол.

Директор зазначив, що буде створено єдиний механізм для організації матчів.

"Це повинен бути єдиний протокол. Є зразок Бундесліги, зараз ми працюємо спільно з УАФ над тим, щоб у нас був впроваджений аналог такого протоколу, який буде обов’язковим перед усіма матчами УПЛ. Єдині вимоги будуть до тестування: щоб у всіх футболістів вони були обов’язково проведені. Тільки в разі негативного результату тесту на коронавірус буде отримано зелене світло, щоб футболісти змогли брати участь в матчі", - повідомив Дикий.

Остаточне рішення про поновлення чемпіонату буде залежати від уряду країни.

"Ми всі залежимо від рішення нашого уряду. Якщо ми побачимо 12 травня послаблення карантину і зможемо приступити до повноцінного тренувального процесу, а матчі зможуть відбуватися, то будемо стартувати 30 травня", - запевнив виконавчий директор УПЛ.

 В УПЛ після 23 турів лідирує "Шахтар", залишилося зіграти 9 турів.

Нагадаємо, раніше УАФ заявила, що не розглядає іншого варіанту, як дограти сезон-2019/20.

Тим часом УЄФА попросив асоціації надати плани з догравання сезону до 25 травня. Як альтернативу в організації готові схвалити різні скорочені формати завершення сезону: у вигляді плейоф або міні-турнірів.

Якщо чемпіонат доведеться завершити дочасно, учасників єврокубків наступного сезону визначатимуть за спортивним принципом, тобто за положенням в турнірній таблиці за підсумками кількості зіграних матчів. Також в УЄФА пояснили, кого не допустять до єврокубків-2020/21.

Наразі дочасно завершено два футбольні чемпіонати: нідерландську Ередивізію без визначення чемпіона та французьку Лігу 1. Чемпіоном Франції сезону-2019/20 став ПСЖ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація